Hirdetés
. Hirdetés

802.11ac-s WLAN-kontroller az Aruba Networks-től

|

Az AppRF rádiófrekvencia-kezelés tizenegyszeres teljesítménynövekedést ígér a BYOD-eszközök számára.

Hirdetés

Az Aruba Networks bemutatta új WLAN-platformját és operációs rendszerét: a 7200-as sorozatú kontrollerek beépített csomagelemzéses alkalmazás-felismeréssel rendelkeznek, a Layer 7-ből így megszerzett információkat pedig a rádiófrekvenciás paraméterek beállításához, Layer 1 szinten használja fel az AppRF rendszer. Ennek eredményeképpen például egy Dropboxból történő letöltés tesztelésekor a Cisco megoldásához képest tizenegyszeres gyorsulást mértek, de hasonlóan jelentős különbségek voltak Microsoft Lync, GoToMeeting/Webex és vékony kliensek (pl. XenDesktop), illetve webes szolgáltatások (Salesforce.com, Google Apps, stb.) használatakor is.

Az akár 40 Gbps kontrollerenkénti titkosított és felhasználó-alapú tűzfallal védett megoldásnál a rendszert a korábbinál gyakoribb authentikációra és roamingra optimalizálták a BYOD-eszközök (okostelefonok, tabletek) jobb kiszolgálása érdekében. 

„A jelenlegi 802.11n segítségével ténylegesen elérhető üzembiztos 2-300 Mbps access pointonkénti teljesítmény bőven elegendő a tipikus irodai környezetben, ezért nem számítunk arra, hogy jelentős 802.11ac telepítéseket látunk a következő 1-2 évben.” – mondta el Nemes Dániel, az Aruba Networksöt hazánkban képviselő biztributor ügyvezetője. „Ennek ellenére fontos, hogy a WLAN-kontroller fel legyen vértezve azzal a teljesítménnyel és tudással, hogy egy későbbi átállás minél költségtakarékosabb és egyszerűbb legyen. Az Aruba 10 éve a vállalati WLAN-technológia úttörője, így -a Gartner szerint 5 éve legjobb víziója alapján is- egyértelmű volt, hogy a 802.11ac-re is időben felkészül.” – tette hozzá Nemes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.