Hirdetés
. Hirdetés

'98 - 10,1 GB-os Western Digital HDD

|

Tíz éve jelentette be akkori legújabb, 10,1 gigabájtos Caviar merevlemez-meghajtóját a Western Digital.

Hirdetés

Tíz évvel ezelőtt adtunk hírt a Western Digital új, akkor gigantikusnak számító, 10,1 gigabájt kapacitású Caviar merevlemezéről. Ezt már felszerelték a cég Data Lifeguard nevű technológiájával. Az S. M. A. R. T. továbbfejlesztett változata még az adatvesztés előtt automatikusan érzékelte és elkülönítette a lemez potenciálisan problémás területeit. A merevlemez-meghajtó 512 kilobájtos a gyorsítótárral rendelkezett, átlagos olvasási keresőideje 9,5 milliszekundum, lemezeinek fordulatszáma 5400/perc volt. A Caviar kompatibilis volt a Mode 4 PIO, Mode 2 DMA és Ultra DMA/33 szabványokkal is. Ultra DMA/33 üzemmódban a meghajtó a gyártó adatai szerint 33,3 megabájt/szekundumos sebességet volt képes elérni.

Hogy ma már milyen távolságban vagyunk ezektől az adatoktól, mi sem bizonyítja jobban, mint egy 1,5 terabájtos merevlemezmeghajtó paraméterei. Ezekben négy lemezen egyenként 375 gigabájt adatot tárolnak, a gyorsítótár mérete 16 megabájtra nőtt és az IDE (ATA) csatolófelületet is leváltotta már a SATA, melynek leglassabb változata is másodpercenként 1,5 gigabit sávszélességet kínál.

 

oldwdhdd.jpg

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.