Hirdetés
. Hirdetés

'98 - Dell noteszgépek DVD-olvasóval

|

A Dell éppen tíz éve jelentette be, hogy Inspiron 3000 és 3200 noteszgépeihez már DVD-lejátszót is lehet választani.

Hirdetés

Tíz évvel ezelőtt az IDC prognózisa szerint a folytatódó ázsiai válság, a szállítható számítógépek iránti alacsony kereslet és a szállítói láncban Amerikában jelentkező problémák miatt csak 9 százalékkal nőnek majd a PC eladások. Nyugat-Európában ugyanakkor stabil növekedést remélnek: "a világ PC márkáinak jelenléte és a német és francia gazdaság fellendülése miatt előreláthatólag 14 százalékkal nő majd a piacon az olcsó PC-k iránti kereslet. Az alacsony PC áraknak köszönhetően 14 százalék körül lesz a növekedés az Egyesült Államokban is, ami ugyanakkor csökkenteni fogja a nyereséget. Ázsiában 5 százalékos növekedést várnak. Japánban ebben a negyedévben nem lesz növekedés, és egész évre is csak 2 százalékos növekedés várható. A szállítható és a felhasználói PC-k területén a gyártók közül várhatóan a Dell, a HP és Compaq éri majd el a legjobb eredményt. Az IDC szerint a kereskedelmi asztali gépek és szerverek területén érzékelhető visszaesés viszont érzékenyen fogja érinteni a Compaqot."

 

dellinspiron3200.jpg

 

A Dell bejelenti, hogy Inspiron 3000 és 3200 noteszgépei már DVD-olvasóval is rendelhetőek. A 3000-es gép Pentium processzorral, a 3200-as Pentium II-re épül. A korabeli hír szerint "12,1-13,3 hüvelykes aktív mátrix képernyőjük van. A DVD-s modelleket tévékimenettel is ellátták, így a DVD programok az otthoni televízión is lejátszhatók. A noteszgép vékonyságát úgy őrzik meg, hogy egy hitelkártya méretű, kivehető MPEG-2 dekódoló kártyát adnak hozzá. Ez a megoldás a cég szerint másodpercenként 30 képkocka lejátszására teszi alkalmassá a gépet."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.