Hirdetés
. Hirdetés

'98 - Kameragyártót vett a Logitech

|

A Connectix hardver üzletága 25 millió dollárba került, és elindult a sikeres QucikCam webkamera termékcsalád.

Hirdetés

Az akkor még Logitech International nevű, 400 millió amerikai dollár értékű svájci cég 25 millió amerikai dolláros készpénztranzakció keretében vásárolta meg a Connectix hardver üzletágát és ezzel elindította a sikeres, azóta is létező QuickCam webkamera termékcsaládját. Talán sokan nem is tudják, hogy a QuickCam márkanév eredetileg a Connectix-é volt, mely az első webkameráját 1994-ben dobta piacra Apple Macintoshoz.

Az egymilliomodik webkamerát 1998-ban szállította le a cég, ugyanabban az évben, amikor a Logitech megvásárolta a kamera üzletágat és vele a VideoPhone videókonferencia szoftvert, amihez a Connectix eredetileg az Invision Systems bekebelezésével jutott még 1995-ben. 1998-ban a Logitechnek már megvolt a saját webkamera termékcsaládja, de sikerrel integrálta a Connectix termékeit és vele a QuickCam nevet a saját kínálatába. A Logitechnél ráéreztek arra, hogy mekkora üzletet jelentenek a webkamerák a Connectix pedig - talán azért, hogy tisztítsa a profilját, talán másért - örömmel adott túl az üzletágon.

quickcam.jpg
Az ős-QuickCam még Connectix logóval. Fekete-fehér kép, 16 szürkeárnyalat, 320×240 képpont felbontás, soros portos illesztés Macintoshoz
 

 

Hogy az idő végül kit igazolt? Nos, akkoriban - 1998 - mutatták be az első USB-s webkamerát az első generációs iMac-hez és nem sokkal később a PC-n is megkezdte ez a periféria csatoló a hódító útját. A QuickCam nevű termékek pedig mind a mai napig megtalálhatóak a Logitech kínálatában. A tranzakció után a Connectix a szoftver termékeire koncentrált, a RAM Doubler-re, a Virtual PC-re. Ez utóbbi neve ismerősen csenghet, csak a redmondi szoftveróriással összefüggésben. Nem véletlen, hogy a Microsoft 2003-ban felvásárolta a céget, megszerezve sikeres virtualizációs megoldásukat, a Virtual PC-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.