Hirdetés
. Hirdetés

A 10 legjobb Surface alkalmazás

|

Csajozó, mixelő, zenekeverő és oktatási célú programok. Összegyűjtöttük a legjobb Surface alkalmazásokat! (Videó)

Hirdetés

Hazánkban csak jövőre lesz elérhető a Microsoft varázsasztala, de addig is érdemes gondolkodniuk az itthoni vállalkozásoknak, hogy milyen céges alkalmazásokkal szeretnék gazdagítani leendő Surface készüléküket. Az asztal ugyanis könnyen személyre szabható, csak .Net programozási ismeret szükséges hozzá. Ha az megvan, akkor - ésszerű keretek között - bármilyen alkalmazást írhatunk rá, csak a fantázia szab határt. Az ötletezéshez egy kis segítséget nyújtva összegyűjtöttük a 10 legkreatívabb Surface alkalmazást, amelyek túllépve a hagyományos banki, vendéglátói és kereskedelmi programokon új felhasználói élménnyel gazdagítják az asztalt.

1 - Csajozzunk az asztallal!

Kezdjük az elején egy Las Vegasi kaszinó asztalával, amelyre a fejlesztők több egyedi programot is készítettek. A Rio iBar kütyüje a felvétel tanulsága szerint a saját játékokon és médiatartalmakon túl az ismerkedésben is segít. Csajozós/pasizós programjával bókokat küldhetünk kiválasztottunknak, valamint még egy italt is rendelhetünk neki a segítségével. Persze ekkor sem árt az ápolt külső!

 

 

 



2 - Snowboard tervező

Talán az egyik legötletesebb Surface alkalmazás az IdentifyMine fejlesztőcég által készített snowboardtervező, amellyel a felhasználók a szalonban ülve teljesen személyre szabhatják leendő deszkájukat: szövegekkel, nonfiguratív elemekkel gazdagítva azt. Ha végeztek, akkor művüket elmenthetik mobiltelefonjukba, illetve akár meg is vásárolhatják azt.

 

 



3 - Obama és McCain az asztalon

Érdekes kezdeményezésbe kezdett az MSNBC, amikor az amerikai elnökválasztás során az asztal segítségével mutatta be, hogy melyik választókerületben éppen ki vezet. Egyértelműen magasra dobta a labdát a Magyar Televízió számára.

 

 

 



4 - Megérné a vizitdíjat

A hazai intézmények számára szintén még távolinak tűnhet a Surface alkalmazása a várótermekben és az orvosi szobákban, de egy texasi kórház számára készült asztal jól illusztrálja, hogy miért érdemes a bevezetésén gondolkodni. Az asztal segítségével a betegeknek szemléletesen elmagyarázhatjuk, hogy éppen milyen bajuk van, s az milyen szövődményekkel járhat.

 

 

 



5 - Sushi bár

A Kyodai Ken számára készült Sushi bár remekül demonstrálja, hogy miként lehet a Surface-t a vendéglátás javára fordítani. A programmal az étterembe belépők elsőként böngészhetnek az étlapon megnézve többek között, hogy miként is készítik a konyhán az ételt. Ha valamelyik megtetszett nekik, akkor a középső tálcára húzva megrendelhetik azt, egy csúszkán beállítva a kívánt mennyiséget.

 

 

 

 



6 - A digitális tábla már a múlté

Míg nálunk a digitális táblák miatt belpolitikai csatározás folyik, addig a brit iskolák már az tesztelik, hogy miként lehetne a Microsoft varázsasztalát integrálni az oktatásban. Kétségtelenül nem tűnik rossz húzásnak a Surface bevetése e téren, hiszen jobban leköti a gyerekek figyelmét az asztal, mintha a tanár a tábla előtt állva próbálná a nebulók fejébe verni a tudást. Habár még kísérleti projektről van szó, de jól mutatja a videó is, hogy a gyermek mennyire szívesen tanulnak az asztalon. S nem mellesleg az asztal tűrőképességét is tesztelik, mikor egyszerre 60-70 ujj ront neki a kijelzőjének.

 

 


 


7 - Surface DJ

A következő alkalmazáshoz nem árt zenei tudás, ha nem akarjuk, hogy a mellettünk lévő versenytársaink ne sikítva meneküljenek az asztal közvetlen közeléből. A Surface DJ avatott kezekben viszont igazi keverőpulttá változik, így vendéglátóhelyeken egy projekt segítségével igen látványos előadásban részesíthetjük közönségünket. Persze nem rock-koncerten.

 

 


 


8 - Mixologist

Ha az előbbi alkalmazást megfejeljük a Mixologist-tal, akkor már egy igazi high-tech klubhelyiséget alakíthatunk ki. A programmal az asztal előtt ülők nem csak italokat rendelhetnek, de egyrészt megnézhetik, hogy mely koktélok milyen összetevőkkel rendelkeznek, sőt az elvetemült vendégek akár saját összeállítást is készíthetnek kvázi beállva a bárpult mögé.

 

 



9 - Virtuális ingatlanok

Az amerikai Coldwell Banker ingatlan-közvetítő részlege által készített alkalmazás jó példát mutat az ingatlan bizniszben lévő cégek számára. Az érdeklődők az asztal elé ülve a Microsoft térképszolgáltatásán megnézhetik, hogy egy adott városban pontosan hol találhatóak eladó ingatlanok, valamint további információkat is megtudhatnak róluk.

 

 

 


 


10 - All-in

Logikus felhasználást talált ki a Red Hawk kaszinó, amely egy póker-alkalmazást készíttetett a saját számára. Miért jó ez? Nem kell keverni (a gép megteszi), nem kell a zsetonokat számolgatni, csak arra kell figyelni, hogy egy rossz mozdulattal nehogy eldobjuk a lapjainkat, amikor emelni szeretnénk.

 

 


 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.