Hirdetés
. Hirdetés

A Birentech új 7 nm-es GPU-családot indít a metaversek számára

|

Az ilyen AI hardvercégek már erre a divatos technológiára építenek.

Hirdetés

A Birentech okoschip-gyártó cég szeptember 6-án jelentette be, hogy új GPU-termékcsaládot indít, amellyel an Nvidia számára kíván versenyt támasztani. A kínai startup a metaverse technológia egyre magasabb hullámán szeretne nagyra nőni.

Guofang (Golf) Jiao a cég társalapítója elmondta, hogy a Birentech új, 7 nanométeres eljárással készülő GPU-ja olyan iparágakat támogat majd, mint az AR, a VR, a játék, az emuláció és a videó, nagy hangsúlyt fektetve a "metaverse" divatos felhasználási eseteire, például a felhasználók "digitális ikertestvére" kialakításának segítésére. Jiao elmondta, hogy a vállalat célja a jövőben a hardver és az AI-szoftvertechnológia egyesítése.

Hirdetés

"A Birentech közelebb áll a kínai piacokhoz. GPU-termékeinket úgy optimalizáljuk, hogy a helyi alkalmazásokhoz szokjanak hozzá" - közölte Jiao. A kínai startup 7 nm-es GPU-jának első tétele várhatóan még idén szalagra kerül, és az Nvidia következő generációs Tensor Core GPU-jával fog versenyezni. Az Nvidia által nemrég bemutatott RTX A2000 GPU a Santa Clara-i székhelyű vállalat Omniverse szimulációs és együttműködési platformját fogja segíteni a mainstream számítógépek széles skáláján.

Az olyan AI hardvercégek, mint a Birentech és az Nvidia a metaverse divatos technológiára építenek, amely egyszerűbben virtuális, magával ragadó környezetként értelmezhető, amelyben a felhasználók avatarok vagy digitális ikrek segítségével léphetnek kapcsolatba egymással és a világgal. Az Epic Games népszerű Fortnite-ja a metaverse egyik legjobb példája, amelyben a vállalat nem csak a szokásos játékfunkciókat, hanem számos, nem játékhoz kapcsolódó interaktív felhasználási lehetőséget is kifejlesztett, mint például a Star Wars: The Rise of Skywalker című sci-fi film egyik magával ragadó előzetest bemutató eseményét. De tudjuk azt is például, hogy Mark Zuckerberg is azt forgatja a fejében, hogy a Facebook számára metaverse környezetet fejlesztenek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.