Hirdetés
. Hirdetés

A brit kormány ragaszkodik az IE6-hoz

|

Takarékossági okokból maradnak az idejétmúlt böngészőnél.

Hirdetés

Az Internet Explorer 6-tal az elmúlt évben finoman szólva sem bántak kesztyűs kézzel. Elsőként a Facebook, a YouTube és a Digg hirdetett bojkottot ellene, majd később a Google kiterjesztette az embargót a Docs, a Google Webhelyek és a Gmail szolgáltatásaira. A Microsoft nem védte meg böngészőjét, sőt maga is a saját megoldásának elhagyására buzdította felhasználóit, és ha ez még nem lenne elég, virágot is küldött az IE6 idén márciusban megtartott temetésére.

 



Az üldözött és sokak által pokolra kívánt alkalmazás ennek ellenére köszöni szépen, jól van. A Net Applications friss globális adatai szerint még mindig a második legnépszerűbb böngészőnek számít az XP beépített alkalmazása a maga 16,97 százalékos piaci részesedésével (a harmadik Firefox 3.6-os verziója 16,15 százalékkal rendelkezik). A Chitika amerikai piackutató cég korábbi felmérése szerint mindezt valószínűleg a vállalatoknak köszönheti. Az IE6 ugyanis míg munkaidőben (reggel 5 és délután 2 között) 13 százalékos részesedéssel bír az Egyesült Államokban, addig estére csak 6 százalékot tud kihasítani a tortából.

A friss hírek szerint azonban nem csak a cégek ludasak az IE6 életben tartásában. Az Ars Technica beszámolója alapján a brit kormányhivatalok ugyanis a mai napig az elavult böngészőt használják, és egyelőre nem kívánnak változtatni ezen a helyzeten. Mindezt takarékossági okokkal indokolják, mivel elmondásuk szerint kormányzati szinten túl nagy költséget emésztene fel egy friss szoftverre történő váltás.

Az ország lakosait mindez nem hatja meg, főként hogy korábban a német és a francia kormány is komolyan fellépett már az Internet Explorer 6 ellen, a szoftver elhagyására buzdítva lakosaikat. Petíciót indítottak Angliában, amelyet június 6-ig 6223 fő írt alá. Kezdeményezésükre július 30-án érkezett meg a kormányzat reagálása. E szerint szorosan együttműködnek a Microsofttal, hogy az IE6 a lehető legbiztonságosabb legyen. Ezt a szoftver naprakészen tartásával biztosítják, amelyet egészen 2014 áprilisáig tehetnek meg. A redmondi szoftvercég ugyanis ezen időpontig biztosítja kiterjesztett terméktámogatását a Windows XP-hez, amelyből a beépített böngésző is részesül.

"Őfelsége kormánya nem tervezi az IE frissítését. Az IE8-ra történő váltás ugyanis nagyon nagy munkát igényelne, mindent egybevéve több hétig is eltarthatna. Ez párhuzamosan hatalmas kiadást jelentene, amelyet végső soron az adófizetőknek kellene megfizetniük. Vagyis sokkal költséghatékonyabb, ha maradunk az IE6-nál, tűzfalakkal és vírusirtókkal kiegészítve a védelmét
" - olvasható a brit kormányzat indoklásában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.