Hirdetés
. Hirdetés

A cégek réme: a felelőtlenül kattintó dolgozó

|

A webes szolgáltatások megfelelő használatához képzés szükséges.

Hirdetés

A Check Point és a Ponemon Intézet legutóbbi, globális felmérése szerint az informatikai biztonságért felelős rendszergazdák mintegy 82 százaléka úgy gondolja, hogy a közösségi oldalak, az internetes alkalmazások és widgetek jelentősen csökkentették szervezetük biztonságát. A válaszadók a legnagyobb problémaként a vírusokat, a rosszindulatú programokat és az adatvesztést említették. E fenyegetettségek ellen a vállalatok 77 százaléka további biztonsági megoldások implementálását tervezi.

 

 



A világszerte több mint 2100 informatikai biztonságért felelős rendszergazda körében végzett felmérés válaszadói szerint az alkalmazottaknak fontos szerepe van abban, hogy a szervezetek csökkenteni tudják az egyre növekvő számú, internetes alkalmazások használatából adódó biztonsági kockázatokat. Azonban maguk az alkalmazottak egyelőre ritkán vagy soha nem gondolnak arra, hogy a mindennapos üzleti kommunikációjuk biztonsági kockázatot jelenthet a vállalatuk számára. Ilyen potenciális veszélyforrás lehet például egyes internetes alkalmazások letöltése, a szörfözés a világhálón, a linkek óvatlan megnyitása, a videómegosztás, a P2P fájlmegosztó oldalak használata vagy akár a közösségi oldalak böngészése. A cégek szerint egyértelmű, hogy a képzések, a tudatosság növelése rendkívül fontos szerepet játszik a szervezetek biztonságának erősítésében.

"Felmérésünk szerint a biztonság inkább, mint késő bánat jelenik meg a Web 2.0 alkalmazásokat használók fejében. Az egyre növekvő számú és egyre kifinomultabb biztonsági fenyegetések, a mind inkább elterjedő online, könnyen letölthető eszközökkel társítva, még súlyosabbá teszik az érzékeny információk védelmével kapcsolatos kihívásokat" - mondta Dr. Larry Ponemon, a Ponemon Intézet alapító-elnöke. "Amellett, hogy ez egy kezelendő probléma, amely mind a technológia, mind a képzés szempontjából stratégiai befektetéseket követel meg, a felmérésünk során az is kiderült, hogy az informatikusok szerint szervezetük nem rendelkezik megfelelő forrásokkal a kritikus webes alkalmazások védelméhez" - tette hozzá a szakember.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.