Hirdetés
. Hirdetés

A cégeknél még dominál az XP

|

A Forrester friss felmérése szerint a vállalati munkaállomások 60 százalékán még Windows XP fut.

Hirdetés

Habár egyre több vállalat migrálja munkaállomásait korábbi platformjáról Windows 7-re, a Forrester frissen kiadott, márciusi felmérése szerint az XP-k dominanciája még mindig megkérdőjelezhetetlen a céges felhasználóknál. A kutatóintézet által megfigyelt 400 ezer gépnél tíz kliensből haton még mindig a 2001-ben kiadott operációs rendszer futott, míg a Windows 7 részaránya mindössze 21 százalékos volt.

 

 



Ha a tavalyi adatokat nézzük, akkor ez jó eredménynek számít. 2010 márciusában ugyanis az új Microsoft platformnak csak 9,5 százalékos volt a részaránya. Ben Gray, a Forrester elemzője a kutatással kapcsolatban megjegyezte, hogy habár a Windows 7 bevezetési üteme felgyorsult, az XP még mindig őrzi előkelő helyét. A vállalatoknak egyébként hamarosan el kell hagyniuk az immár 10 esztendős rendszert, mivel 2014 áprilisában megszűnik annak a terméktámogatása.

A Vista egyébként az elmúlt 12 hónapban szintén vesztett részarányából. Míg tavaly áprilisban a vállalati munkaállomások 11,3 százalékán volt megtalálható a rendszer, addig ezen összeg idén márciusra 6,2 százalékra esett vissza.

 

 

 



A Microsoft hegemóniája a céges rendszereket tekintve egyébként töretlen. A vállalati munkaállomásoknak ugyanis a 87,6 százalékán a redmondi szoftvercég valamelyik platformja található meg.

A Forrester felmérése szerint a Mac OS X részaránya is nőtt: a tavalyi 9,1 százalékról 11 százalékra emelkedett.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.