Hirdetés
. Hirdetés

A chipek is meghalnak

|

RFID chipes megoldást hoz hazánkba az amerikai Impinj. Mint kiderült, az RFID lapkákat egy 32 bites paranccsal tudjuk megölni.

Hirdetés

Március 6-8. között budapesti szakmai konferencián mutatkozott be magyar partnereivel együtt az amerikai Impinj. A cég az UHR Gen2 szabványú RFID lapka kitalálója és fejlesztője; a nyílt beszállítói körrel rendelkező logisztikai rendszerekben termékeit raklapszinten és termékszinten egyaránt használják. A lapkákkal kapcsolatosan a legújabb fejlesztés, hogy megnövelték azok adattároló kapacitását, ami ezzel minimum 96 bit lett, ugyankkor csökkent a címke mérete, így az előállítási költségek is alacsonyabbak lettek. Egy 32 bites "kill" parancs segítségével teljes egészében törölhető a címke tartalma, így a rajta lévő adatok semmiképpen sem kerülnek veszélybe.

Torbjörn Andersson, az Impinj kereskedelmi igazgatója a konferenciát követő sajtótájékoztatón elmondta, ezek az RIFD lapkák a ruházati boltokban is egyre népszerűvé válnak. Ott külön címkehatástalanító eszközöket helyeznek el, ám az amerikai gyakorlatot ismerve a vásárlók nem törlik majd a címke adatait, mert ha meggondolják magukat a vásárlást illetően, a terméket vissza tudják vinni a boltba. Andersson nemzetközi statisztikákat is idézett, ezek szerint 2006-ban 250 millió RFID chipet használtak világszerte, az esetek 90 százalékában tesztfázisban lévő programokban. A kereskedelmi igazgató szerint 2010-ben világszerte 30 milliárd címkét használnak majd.

A sajtótájékoztatón az Impinj magyar partnerei is bemutatkoztak: a céget Közép-Kelet Európában a LogSystems Kft. képviseli. A LogSystems ügyvezető igazgatója, Csordás Csaba elmondta, hogy a cég a tervezéstől a bevezetésen át az üzemeltetésig minden munkafázist képes elvégezni. A teljeskörű megoldás biztosítása érdekében felvették a kapcsolatot a logisztikai szoftvermegoldásokat gyártó és forgalmazó Softwarehouse Kft-vel. A Softwarehouse képviseletében Tarján Tamás arról beszélt, hogy az ügyfél igényeire szabott megoldások kidolgozására törekszenek, és nem kényszerítik arra a megrendelőket, hogy az általuk kidolgozott szoftverhez alkalmazkodjanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.