Hirdetés
. Hirdetés

A chiphiány miatt csökkenti termelését az egyik legjelentősebb autógyártó

|

A bejelentés a legfontosabb járműveket és nyolc gyárat érint az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában.

Hirdetés

A Ford nagy amerikai autógyártó legalább egy hétre felfüggeszti vagy csökkenti a termelést nyolc gyárában az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában - közölte egy szóvivője a Reuters hírügynökséggel.

A michigani, chicagói és a mexikói Cuautitlanban lévő gyárak leállítják a munkát, míg a Ford kansas city-i gyárában csak egy műszakban folyik majd a Ford Transit teherszállító furgonok gyártása. Az autógyártó emellett a Dearbornban, Kentuckyban és Louisville-ben lévő gyárak menetrendjének csökkentését tervezi, és a kanadai Oakville-i üzemében is mérsékelte a túlórát. A változtatások csökkentik az olyan járművek gyártását, mint a Ford Bronco és az Explorer SUV, valamint a Ford F-150 és Ranger pickupok, a Ford Mustang Mach-E elektromos crossover és a Lincoln Aviator SUV.

Hirdetés

A vállalat szerint a félvezető chipek hiánya okolható a változtatásokért, amelyek a tervek szerint egy hétig, február 7-től lesznek érvényben.

Szintén a chiphiány miatt a Ford nem felelt meg a Wall Street várakozásainak, amikor a negyedik negyedév eredményéről számolt be a hét elején. Az autógyártó részvényei pénteken 9,7%-ot zuhantak, de a zárás utáni kereskedésben elkezdtek visszakúszni, és 0,67%-ot szereztek vissza.

A Ford arra figyelmeztetett, hogy a tartós hiány miatt tovább csökken a járműgyártása a folyó, márciusban véget érő negyedévben. A vállalat az autógyártás lassabb fellendülését prognosztizálta 2022 első felére, de bízik abban, hogy az év végére a termelési volumenek növekedni fognak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.