Hirdetés
. Hirdetés

A Chrome még 2022-ig támogatja a Windows 7-et

|

A Google azért hosszabbította meg az átállási időt, hogy a koronavírus miatt küszködő cégek válláról levegye a váltás terhét.

Hirdetés

A Microsoft már idén januárban leállította a több mint tíz éves Windows 7 operációs-rendszer támogatását, és nem győzik hangsúlyozni, hogy biztonsági okokból is érdemes váltani. Noha hivatalos frissítések már nem érkeznek az elavult OS-re, azért néhány alkalmazás még frissül; ilyen a Chrome böngésző is, melynek támogatását valamelyest meghosszabbította a Google.

Hirdetés

A cég bejelentésében az olvasható, hogy azért adtak a korábban jelzetthez képest további 6 hónap haladékot a cégeknek a váltásra, mert rengeteg visszajelzés érkezett hozzájuk, hogy a vállalkozások és azok IT csapatai most nehéz idők elé néznek. A változó munkakörnyezet, a bizonytalan gazdasági helyzet és az ezzel járó súlyos döntések meghozatala mind-mind extra terheket rónak a cégekre.

Márpedig egy teljes informatikai hálózat átállítása új operációs rendszerre nem két perces mutatvány. A biztonságos böngésző viszont nagyon fontos most, hogy egyre többen váltanak távmunkára, hiszen ezeken keresztül képesek bejelentkezni a céges hálózatkora és felhőszolgáltatásokra. A régebbi Windowst használó cégek száma ráadásul nem csekély, ugyanis a Google mérése szerint egyelőre a Microsoft operációs-rendszert futtató szervezetk 22 százaléka még nem állt át Windows 10-re.

Így rengeteg cég esetében 2021. július 15-ig még egy Windows 10 migrációt is le kellett volna vezényelni, hiszen a Google hivatalosan eddig támogatta volna Windows 7-en a Chrome-ot. A mostani bejelentésben azonban elmondták, hogy fél évvel eltolták ezt a határidőt, tehát legkorábban 2022. január 15-e után szűnhet meg a támogatás. Addigra talán a járványidőszak is elmúlik, vagy legalábbis enyhül, és a vállalatok meg tudják oldani az operációs rendszerek cseréjét, hogy aztán boldogan és biztonságosan böngésszen minden alkalmazott, amíg világ a világ (vagy amíg nem jön egy újabb rendszer-főverzió).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.