Hirdetés
. Hirdetés

A CHS árulja a Konica Minolta-t

|

Egyedülálló „egy disztribúciós rendszert" vezet be a Konica Minolta.

Hirdetés

A 2008. július 1-én aláírt szerződés értelmében a Konica Minolta nyomtatókat kizárólag a CHS Hungary Kft és kereskedelmi partnerei forgalmazzák a jövőben.

2008. július 1-étől a Konica Minolta bizonyos termékcsoportjait a CHS Hungary, Magyarország legnagyobb IT disztribútora forgalmazza a hazai piacon. A disztribúciós szerződés a Konica Minolta belépő szintű (low-end kategóriájú) lézernyomtatóira és a fekete-fehér, fénymásológép alapú kisirodai multifunkciós berendezéseire (1. szegmens), valamint az ezekhez tartozó kiegészítők kizárólagos forgalmazására vonatkozik.

A lézernyomtatók piacán a Konica Minolta eddig több kisebb disztribútorral szolgálta ki a magyar piacot. A most megkötött szerződés lényege, hogy egy kiemelt, kizárólagos forgalmazói jogokkal felruházott disztribútor sokkal nagyobb hangsúllyal foglalkozik a Konica Minolta említett termékcsoportjaival. A japán cég magyarországi képviselete erre a feladatra - a hazai piacon betöltött súlya miatt - a CHS Hungary Kft-t választotta stratégiai partneréül.

Az egy disztribúciós rendszer előnye, hogy az eddig megosztott forgalom és értékesítési árbevétel kizárólag egy kiválasztott forgalmazó kézben összpontosul. Ezzel a Konica Minolta, mint gyártó sokkal jobb pozíciót foglal el a beszállítók között, valamint a forgalmazó is sokkal inkább érdekelt a szerződött termékek hatékonyabb értékesítésében. Stratégiai cél, hogy a Konica Minolta a legnagyobb magyarországi IT disztribútor, a CHS tíz legfontosabb gyártói beszállítójává váljon.

Az üzleti modell valódi kizárólagosságot biztosít a nagykereskedő számára; 2008. július 1-étől a Konica Minolta belépő szintű és kisirodai MFP (1.szegmens) termékeit csak a CHS-nél lehet megvásárolni. A kizárólagos jogkörben átadott termékkategóriában nem akármilyen eszközök vannak: a bizhub 163-as belépő szintű A/3 fénymásológép alapú kisirodai MFP például, amely a maga kategóriájában piacvezető volt a 2007-es esztendőben Magyarországon. A partneri viszony fontosságát jelzi az is, hogy a CHS-ben két dedikált termékmenedzser foglalkozik kizárólag a Konica Minolta termékekkel a jövőben.

Borbás László, a Konica Minolta Magyarország indirekt értékesítési vezetője szerint: „egy ilyen partneri viszonyban sokkal szorosabb az együttműködés a gyártó és a disztribútor között. A Konica Minolta és a CHS most aláírt szerződése jó lehetőség arra, hogy nagyobb piaci részesedést érjünk el a hazai piacon, hiszen a felek kölcsönösen érdekeltek a termékeink sikerében, az értékesítési árbevétel és a forgalom növelésében."

A CHS által forgalmazott termékek támogatását és a szervízét továbbra is a Konica Minolta Magyarország látja el, így a végfelhasználó semmilyen változást nem tapasztal, kivéve egyet: a jövőben sokkal több Konica Minolta nyomtatóval találkozhat a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.