Hirdetés
. Hirdetés

A Dell a vállalati piacon erősítene

|

A cég csökkenő bevételekről és növekvő nyereségről számolt be a harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében. A gyenge magánfelhasználói érdeklődés miatt a céges ügyfelek felé nyitnának.

Hirdetés

A Dell kedden adta ki az idei év harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését. A gyártó az október 28-án lezárult negyedben 15,37 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el; az előző év azonos időszakában még 15,4 milliárdos eredményről számoltak be.

A cég mobil eszközök - laptopok és táblagépek - értékesítéséből származó bevétele éves bázison két százalékkal csökkent, az asztali számítógépek eladásai hat százalékos csökkenést mutattak. A storage divízió is gyengélkedett: 15 százalékkal kevesebb bevételt termelt, mint az előző év azonos időszakában.

A Dell csak a vállalati megoldások és szolgáltatások piacán tudott erősíteni: a szerverek, tárolórendszerek, hálózati megoldások értékesítéséből befolyó bevétel 8 százalékkal, 4,7 milliárd dolláros rekordszintre nőtt.

A vállalat 893 millió (részvényenként 0,49) dolláros nyereséget könyvelhetett el, ami a tavalyi év harmadik negyedévének 822 milliós eredményéhez képest enyhe emelkedést mutat. Az egyszeri kiadások (például akvizíciók) levonása nélkül számított nyereség 983 millió (részvényenként 0,54) dollárt tett ki.

A Dell az elmúlt három hónapban - elsősorban a magánfelhasználói piacon tapasztalható visszaesés miatt - a nagyobb nyereséggel kecsegtető vállalati termékekre fókuszált. A cég nyeresége tetemes részét az üzleti fejlesztésekbe - köztük a szerverek, a storage-rendszerek, a hálózati megoldások - fejlesztésébe pumpálta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.