Hirdetés
. Hirdetés

A Dell már nem PC-s cég

|

"Immár nem PC vállalat vagyunk, hanem IT cég" - nyilatkozta a Dell egyik vezető képviselője.

Hirdetés

A PC Pro beszámolója alapján Brad Anderson, a Dell nagyvállalati üzletágának vezetője a fenti kijelentésre szánta el magát egy londoni sajtóbeszélgetésen, újradefiniálva a szervezet stratégiáját. "A Dell nagyon gyorsan változik" - tette hozzá, majd a cég szakértője azt is elárulta, hogy a korábban PC-gyártásról ismert vállalat komoly átalakuláson megy mostanság keresztül.

 



"Többé nem gondolkodunk fénylő dobozokban, már minden az IT megoldásokról szól" - vélte Brad Anderson. Az átalakulás szükséges is, mivel a Dell legutóbbi pénzügyi jelentése szerint a cég jól teljesített a nagyvállalati szektorban (30 százalékos növekedés), ám rossz eredményeket ért el a végfelhasználói piacon (2 százalékos csökkenés). Az átállás így szükségessé vált, mindamellett nem hagynak fel a PC-k gyártásával.

A Dell átalakulása nyomán érdemes megemlékezni a HP korábbi döntéséről, amely egy ideig pedzegette, hogy kivonul a PC piacról. Később meghátráltak, de ettől függetlenül komoly átrendeződések történtek a cégnél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.