Hirdetés
. Hirdetés

A Facebook bedobta a törölközőt

|

A közösségi hálózat a jelek szerint feladta a harcot az álhírek ellen. Lényegében bármilyen politikai reklámnak helyet adnak, és az amerikai választások előtt nem fogják ellenőrizni a hirdetések valóságtartalmát.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook egyértelműen kinyilvánította, hogy a 2020-as választási kampány hajrájában sem fogja ellenőrizni a hamis vagy félrevezető politikai információkat.

2017-ben a közösségi hálózat dokumentumot adott ki, amelyben elismerte felelősségét a 2016-os választások előtt megjelent álhírek terjesztéséért, és a Twitterrel valamint a Google-lal együtt megígérte, hogy a jövőben változtat ezen a gyakorlaton.

A napokban viszont a Joe Biden szenátor kampánystábjától érkező megkeresésre válaszul, amely a félreinformálás megszüntetésére kérte a közösségi hálózatot, a cég azt felelte, hogy Trump elnök rendelete megköti a kezét.  A Facebook bejelentése egy nappal követte a Twitter azon lépését, amellyel sok ezer olyan fiókot törölt, amely az állami félreinformáló kampányokhoz kötődött.

Biden stábja szerint a fenyegető viselkedés és a hazugságok terjesztésének tilalma a választások minden résztvevőjére, így a regnáló elnökre is vonatkozik, és azt kérték, hogy a választás előtt két héttel minden politikai hirdetést vessenek alá szigorú ellenőrzésnek.

A Facebook ezt most megtagadta, és arra az elnöki rendeletre hivatkozott, amely "Tisztességes Kommunikációs Törvény (Communications Decency Act) 230-as cikkelyének felülvizsgálatához kapcsolódva a moderáció terén bekorlátozza a közösségi hálózatok játékterét.

Elemzők szerint a közlemény azt jelenti, hogy a közösségi hálózat bedobta a törölközőt az álhírek elleni harcban. A Facebook hozzájárult a 2016-os választások befolyásolásához, és a jelek szerint semmit se akar tenni azért, hogy ez idén ne ismétlődjön meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.