Hirdetés
. Hirdetés

A Facebook felvásárolta a Lightboxot

|

Nem tudni, hogy a közösségi oldal mennyit költött a mobil fényképmegosztót fejlesztő startup akvizíciójára. A Facebook a magasan képzett, tapasztalt szakemberek miatt vásárolta fel a céget.

Hirdetés

A Facebook kedden jelentette be, hogy egy „meg nem nevezett summáért” felvásárolta a londoni székhelyű Lightboxot.

Zuckerbergéknek nem a népszerű termékre fájt a foguk: az androidos fotómegosztó alkalmazást fejlesztő cég szakembereit akarták igazolni.

A Lightboxot azóta törölték a Google Play kínálatából: a felhasználók június 15-ig érhetik el a szolgáltatást. A felhőben tárolt képeket innen lehet letölteni.

A kis cég összesen hét munkavállalót foglalkoztatott: ezentúl valamennyiük a Facebooktól kapja a fizetési csekkjét. Az akvizíció további részleteit nem hozták nyilvánosságra.

„A Lightbox csapata hatalmas tapasztalatokkal bír az olyan innovatív mobil termékek fejlesztése terén, amelyeket imádnak az emberek. Alig várjuk, hogy a Facebook fejlesztői között üdvözölhessük ezeket a világklasszis mérnököket” - írta az akvizíció kapcsán kiadott közleményében a Facebook szóvivője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.