Hirdetés
. Hirdetés

A fákat óvja a WWF formátum

|

A természetvédelmi szervezet megoldása olyan, mint a PDF, csak nem lehet kinyomtatni.

Hirdetés

Előfordult már Önnel, hogy egy e-mail útján érkező méretes PDF-csatolmányt véletlenül 100 alkalommal nyomtatott ki, áttételesen egy kisebb ligetet felélve így papírként? Habár az eset eltúlzott, több felmérés is bebizonyította már, hogy a vállalkozások sok dokumentumot teljesen feleslegesen nyomtatnak ki. Pazarolják a papírt, amellyel hozzájárulnak a Föld erdőinek a lassú pusztulásáért.

 

 



A Word Wide Fund (WWF) megelégelte a kóros nyomtatási kényszert, és létrehozta a saját fájlformátumát: az azonos nevű .WWF-et. "A WWF fájlformátum egy olyan PDF, amit nem lehet kinyomtatni" - olvasható a környezetvédelmi szervezet weboldalán. "Itt az esély, hogy megvéd a környezetedet és a fákat! Döntsd el, hogy mely dokumentumot nem akarod kinyomtatva látni, majd mentsd el azt WWF kiterjesztéssel".

A formátumot támogató ingyenes beépülő modul egyelőre csak a Macintosh felhasználók számára érhető el, míg a windowsos megfelelője a WWF leírása alapján már úton van.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.