Hirdetés
. Hirdetés

A felszín alatt - a Windows Vista igazi újdonságai

|

A Vista több, mint egy díszes felületű XP. Most megpróbáljuk bemutatni azokat a felszín alatt lapuló dolgokat, amelyek erősebbé, biztonságosabbá és hatékonyabbá tehetik az új operációs rendszert.

Hirdetés

A Vistát hivatalosan bemutató könyv, a Windows Vista Product Guide több mint 400 oldalas. Ha ebből kidobjuk a kötelező marketing halandzsát és az ismétléseket, akkor is legalább száz oldalnyi tömény leírást kapunk. Ebből is látszik, hogy ez nem egy felcicomázott Windows XP, hanem egy teljesen új, alaposan kibővített rendszer - többet kíván nyújtani elődjénél, és többet is nyújt. A PC World elemzésének főbb szempontjai a következők voltak:

Gyorsuló rendszer

A Vista készítői igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni rendszerükből, ezt leginkább a memória- és lemezműveletek felgyorsításával, esetenként megfékezésével érték el. Az első fontosabb változás az alap fájlrendszer kiválasztásában rejlik: a Vista csak NTFS-re telepíthető, a lassú FAT32 többé már nem jöhet szóba. Már csak azért sem, mert a Vista kihasználja az NTFS rendszer minden lehetőségét, köztük a FAT32-n nem létező linkeket is.

Hardver a maximumon

Bár cikkünk írásakor még nagyon szegényes a Vista hardvertámogatottsága, remélhetőleg ez a boltokba kerülésig javulni fog. Ha azonban a Vista már látja perifériáinkat, azokat teljes mértékben ki is használja.


Biztos alapokon

A Vista a Microsoft első ténylegesen biztonságosra készített asztali Windowsa, a biztonsági funkciók bele lettek tervezve a rendszerbe és nem utólag ráaggatva - lásd Windows XP SP2.

Tovább a PC World részletes elemzésére >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.