Hirdetés
. Hirdetés

A frissítés elrontja a feltört iPhone-t?

|

Az Apple szoftverfrissítése működésképtelenné teheti a függetlenített iPhone-okat. Beválik az ijesztgetés taktikája?

Hirdetés

Az Apple közleménye szerint, a következő iPhone-os szoftverfrissítés, amelynek egyik legfontosabb szolgáltatása a hozzáférés lesz az iTunes Wi-Fi zenebolthoz, működésképtelenné teheti a szolgáltatófüggetlenített készülékeket. A júniusi premier óta a hackerek számos különböző szoftvermódosítási eljárást tettek közzé annak érdekében, hogy az AT&T-n kívüli szolgáltató hálózatán is működjön az Apple telefonja.

A készüléküket az Egyesült Államokban beszerző európai vásárlók számára a szoftvermódosítás az egyetlen út, ha a nagy víz innenső partján, otthoni hálózatukon akarják használni a telefont, lévén november 9-én kezdődik majd az iPhone európai értékesítése. Arról az apróságról pedig már ne is beszéljünk, hogy az iPhone "mindössze" 150 dollárral kerül kevesebbe az USA-ban.

Az északír Uniquephones.com-nál dolgozó John McLaughlin elkészített egy függetlenítő programot - mindazonáltal a belfasti cég nem árusítja vagy terjeszti ezt. Ő az Apple figyelmeztetését "elijesztő taktikának" nevezi. "Bárki, aki már módosította a telefonját, képes visszaállítani az eredeti állapotot" - mondja.

Az Apple június vége óta több mint egymillió iPhone-t értékesített, de arról elmondásuk szerint arról nincs adatuk, hogy hányat használnak más szolgáltató SIM-kártyájával.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.