A Glass sikeréért vásárolt a Google

|

Ezúttal a mikrokijelzőket gyártó Himax került a Google bevásárlólistájára.

A Google újabb lépést tett a Google Glass tömeggyártása felé azzal, hogy részesedést vásárolt a Himax Display Incorporatedben - utóbbi a mikrokijelzők fejlesztésére és gyártására specializálódott. A HDI a Himax Technologies egyik leányvállalata, a hír nyilvánosságra hozatalát követően pedig a cég részvényei egyből harmadával emelkedtek. 

A beruházás keretében a termeléshez szükséges fejlesztéseket és a kapacitásbővítéseket könnyebben tudják majd végrehajtani, és többek között olyan eszközökhöz gyárthatnak sokkal könnyebben alkatrészeket, mint a Google Glass. 

A Google most 6,3 százaléknyi részvényt vásárolhatott a HDI-ből, de a következő egy évben ezt 14,8 százalékra növelheti. A megállapodás pénzügyi oldaláról nem sokat árultak el, de annyit tudni, hogy a Himax köteles pénzt befektetni a termelés növelése érdekében. 

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.