Hirdetés
. Hirdetés

A GlobalFoundries gyárat épít Abu Dzabiban

|

A GlobalFoundries többségi részvénytulajdonosának bejelentése szerint jövőre új gyárat építenek Abu Dzabiban. A chipgyártó új üzemében 2015-ben indulhat meg a termelés.

Hirdetés

 

 

A GlobalFoundries részvényeinek többségi tulajdonosa, az Advanced Technology Investment Company (ATIC) pénteken közleményben jelentette be, hogy a chipgyártó a helyi kormány Mubadala Development beruházási programjának keretében új üzemet létesít az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dzabiban.

A GlobalFoundries vezetői már korábban is úgy nyilatkoztak, hogy szívesen nyitnának üzemet a közel-keleti országban, de az építkezés elindításának időpontjával akkor még adósak maradtak. A cég illetékeseinek nyilatkozatai szerint a piaci igények fogják meghatározni, hogy pontosan milyen lapkákat gyártanak majd a gyáregységben.

A GlobalFoundriest bevételi adatait tekintve a világ harmadik legnagyobb chipgyártójaként tartják számon. A cég többek között az Egyesült Államokban, Németországban és Szingapúrban is rendelkezik üzemekkel. A cég az idén 5,4 milliárd dollárt fektet a New York államban lévő gyára bővítésébe.

A GlobalFoundriest 2009, az Advanced Micro Devices (AMD) gyártásai kapacitásának kiszervezését követően jött létre. Az AMD azóta kisebbségi részvénytulajdonosként vesz részt a vállalat irányításában.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.