Hirdetés
. Hirdetés

A gondozó figyel téged

|

A GE Healthcare vezetésével magyar konzorcium alakult az idősek otthoni ápolását forradalmasító technológia kidolgozására.

Hirdetés

A GE Healthcare által PPP rendszerben vezetett - a magán- és a közszféra szervezeteit tömörítő - konzorcium 895 millió forint (4,2 millió dollár) támogatást kapott a magyar kormánytól egy új egészségügyi megfigyelő (monitoring) rendszer kifejlesztésére. A rendszer lehetővé teszi majd az idős emberek egészségügyi állapotában bekövetkező változások otthoni környezetben történő követését. A GE Healthcare további 238 millió forintot (1,1 millió dollárt) fordít a programra.

A most induló, hároméves program keretében a konzorcium elsősorban az idegrendszeri betegségekben - agyvérzésben, agysorvadásban vagy depresszióban - szenvedő betegek monitorozását szolgáltó megoldások kifejlesztésére összpontosít. Olyan sürgősségi ellenőrzési rendszer kifejlesztése is szerepel a célok között, mely az aktivitás szintje mellett az alapvető életjelek monitorozására is alkalmas lesz, így egy potenciálisan fellépő egészségügyi állapotváltozás vagy vészhelyzet kialakulása esetén azonnal riasztani tudja a gondozókat.

onecare_web.jpg

GE QuiteCare: az egészségi állapot otthoni monitorozása

A GE Healthcare által vezetett konzorcium tagja a Mednet 2000 és a Meditech Kft., a Veszprémi Pannónia Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki Főiskola. Az együttműködés 71 kutató alkalmazását és 23 új munkahely megteremtését biztosítja Magyarországon.

- A program nagy lehetőséget kínál Magyarország számára az időseket segítő, innovatív technológiák fejlesztésében - mondta a bejelentés alkalmából dr. Molnár Károly, kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter. - Az egészségügyi ellátás költséghatékony formáját képviselő, otthoni beteggondozással kapcsolatos elképzelések megvalósítását ezért a magyar kormány pályázat útján elnyerhető összegekkel is támogatja. Az európai demográfiai trendek ismeretében biztosak vagyunk abban, hogy a GE mint globális nagyvállalat, két magyar cég, valamint három hazai egyetem által alkotott konzorcium olyan új infokommunikációs eszközöket és technikákat fejleszt ki, amelyek nemcsak Magyarország, hanem Európa és a világ más országai számára is eladható termékké válnak a jövőben.

- Örömmel tölt el bennünket, hogy Magyarországon valósíthatjuk meg ezt a beruházást - fűzte hozzá Berzsenyi Ágnes, a GE Healthcare Home Health üzletágának ügyvezető igazgatója. - Az idősödő népesség arányának növekedése óriási kihívást jelent mind a lakosság egészségügyi ellátása, mind a krónikus betegségek megelőzése és kezelése terén. A konzorcium tagjai izgatottan várják, hogy az együttműködésből születő innovációk segítsék az otthoni környezetben megvalósuló páciensmonitorozás feljövőben lévő területét, áttörést hozva az idős emberek életvitelében.

GE Healthcare 1993-ban kezdte meg működését Magyarországon. Budaörsön található közép- és kelet-európai regionális értékesítési- és szervizközpontja, ahol a mellrák és szívbetegségek diagnosztizálását elősegítő innovatív egészségügyi képalkotó technológiák kutatásával, fejlesztésével és gyártásával is foglalkozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.