Hirdetés
. Hirdetés

A Google a fizetős cikkek mellé áll?

|

Olasz lapértesülések szerint az év végétől a Google felületére költözhetnek a fizetős tartalmak.

Hirdetés

A La Repubblica írása szerint a Google egy olyan speciális hírgyűjtő platform megalkotásán dolgozik, amely a kereső felületén biztosítaná az online tartalmak egy klikkes, mikrofizetéses elérését, így megnyitva az utat a fizetős cikkek és hírek előtt.

 

 



A rendszer az előzetes hírek szerint a következőképpen épülhet fel: mikor a felhasználó híreket keres a Google felületén (talán a Google Hírek szolgáltatásán belül), akkor a motor az ingyenes tartalmak mellett külön felsorolja majd a fizetős cikkeket és híreket is. Ha a látogató az utóbbiakat szeretné elolvasni, akkor a Google el fogja kérni a megtekintéshez szükséges összeget. Amennyiben a felhasználó ezt végül elveti, vagy még nem rendelkezik ehhez szükséges egyenleggel, akkor a Google meg fogja tagadni az adott szöveg megjelenítésére irányuló kérelmet. Utóbbi emellett lehetővé teszi a fizetős tartalmak egy fiókos kezelését is, amely jelentősen kényelmessé teheti a szolgáltatást.

A kiadók jól járhatnak a Google lépésével. Egyrészt így újra elgondolkodhatnak a fizetős tartalmak bevezetésén, másrészt a keresőóriás biztosítja majd a hírek szerint "Newspass" elnevezésű rendszerét, amivel a tartalomszolgáltatóknak nem kell foglalkozniuk, már amennyiben a főoldalukon nem akarják fizetős szövegeiket elérhetővé tenni. A Google ráadásul a tervek szerint analitikai információt is meg fogja osztani a partnereivel, így a kiadók képesek lesznek pontosan mérni, hogy a fizetős tartalmaik miként teljesítenek az ingyenes cikkek mellett.

A lap információi szerint a szolgáltatás az év vége felé indulhat. A Google jelenleg is tárgyal a tartalomszolgáltatókkal az ügyben. "A Google partnere, nem ellenfele akar lenni a lapkiadóknak" - mondta Henrique de Castro, a Google olasz alelnöke, ennél többet azonban e keresőcégtől nem lehetett megtudni. Egyelőre ugyanis nem kommentálták a La Repubblica értesüléseit.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.