Hirdetés
. Hirdetés

A Google a Springet választotta

|

A keresőcég szerint a VMware keretrendszere jobb környezetet kínál a Java-fejlesztésekhez, mint a brandtulajdonos Oracle platformja. A Red Hat szerint kétséges, hogy szükség van-e egyáltalán a Springre.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a Java márka és az ahhoz kapcsolódó jogok az Oracle birtokában vannak, a konkurens VMware szeretné a vállalati fejlesztők által elérhető legjobb megoldásként elfogadtatni saját fejlesztésű Spring keretrendszerét. ?Véleményem szerint a Spring valóban vezető szerepet játszik a Java programozási modell innovációja terén" - jelentette ki Rod Johnson, a VMware SpringSource divíziójának alelnöke és vezető menedzsere, a Spring első változatának megalkotója.

A Java-alkalmazások egyik legnagyobb megrendelője, a Google a jelek szerint osztja a VMware véleményét - a vállalat a Springet választotta a Google App Engine preferált programozási modelljéül. A két cég a héten megrendezett chicagói SpringOne G2X fejlesztői konferencián jelentette be, hogy a Spring számos funkcióját a Google App Engine-be és a Google Web Toolkitbe is integrálták. Johnson kiemelte, hogy a Google szakított az Oracle felügyelte JavaOne-nal, és főszponzori minőségében képviseltette magát a SpringOne konferencián.

?Az App Engine fejlesztéseit megelőzően, az ügyfelek megkérdezésével igyekeztünk felmérni, mely területek és megoldások fejlődnek a leginkább, milyen környezetben íródik a legtöbb új alkalmazás. Úgy éreztük, a Spring egy igazán jó platform ezeknek az alkalmazásoknak a számára" - jelentette ki Brad Abrams, a Google fejlesztői eszköz divíziójának termékmenedzsere.

Természetesen vannak olyan cégek is, amelyek nem a Springben látják a vállalati Java-fejlesztések jövőjét. A Red Hat például még az is megkérdőjelezte, hogy szükség van-e egyáltalán a VMware platformjára. ?A Java legújabb iterációja egyszerű, sztenderd architektúrát kínál, amelynek révén jelentősen lerövidíthető a fejlesztésekre szánt idő: Ez egy nyitott, szabványos platform, amely szükségtelenné teszi a Springhez hasonló keretrendszerek használatát" - írta egyik múltheti blogbejegyzésében Ashesh Badani, a Red Hat JBoss Enterprise Middleware divíziójának igazgatója.

A nyílt forráskódú Spring keretrendszert azért hozták létre, hogy egyszerűbbé tegye a fejlesztők számára a koherens architektúrájú Java programok, elsősorban a webes alkalmazások megépítését; 2002-es bemutatását követően hamar az egyik legszélesebb körben elterjedt Java keretrendszerré vált. A VMware 2009-ben vásárolta fel a megoldást fejlesztő SpringSource-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.