Hirdetés
. Hirdetés

A Google eltávolítja az "ál-celebeket"

|

A hétvége óta a hírességek, sztárok, sok rajongóval rendelkező személyek hitelesíthetik profiljukat a Google+-on, ezzel biztosítva, hogy nem egy "pszeudo-celeb" a profil készítője.

Hirdetés

Twitter, Google+, Facebook - közösségi oldalak logoi
Twitter, Google+, Facebook - közösségi oldalak logoi

A hitelesítés egy bannerrel történik, az igazolt sztárfelhasználó valódiságáról profilneve mellett világosszürke körben egy szürke pipa árulkodik. A Google+ tagjai így megbizonyosodhatnak, hogy a valódi énekest, színészt, politikust, sportolót vagy hírességet adják hozzá Google+ körükhöz és követik bejegyzéseit.

Az adott profil igazolása valamely hivatalos okmány alapján történne. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a felhasználónak hány követőre van szüksége ahhoz, hogy a hitelesítés indokolt legyen.

Wen-Ai Yu, a Google team tagja egy Google+ bejegyzésben elárulta, hogy már több híresség is csatlakozott az oldalhoz, profilját hitelesítve.

Google+ a Twitter nyomában
A Twitter korábban már jelentkezett „igazolt" címkével, ám az opció azóta nem elérhető a felhasználók részére. A probléma kapcsán a Twitter szóvivője e-mailben ismertette, hogy igyekeznek kiszűrni a visszaéléseket - folyamatosan ellenőrzik a profilokat, ahol gyakori az identitásprobléma. Ezzel szemben a Facebook csak a jelentések alapján szűri a hamis profilokat, vagyis a kamuprofilokra nincs külön fejlesztése.

A Google+ kezdetektől ellenzi az álnevek regisztrációját. A most elindított „hitelesített felhasználó" címkézéssel hatékonyan ki tudnák szűrni az utánzókat; ezzel is magukhoz csábítva az internetezőket

A Twitteren milliók követik napról napra a mikroblogot használó rengeteg hírességet. Az álprofilok elleni hadjáratban egy ilyen újítás kiváló lehetőség a Google+-nak, hogy a Twitterről magához édesgesse a celebeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.