Hirdetés
. Hirdetés

A Google feketelistáján a BMW

|

A Google blokkolta a BMW német weboldalát, miután kiderült, hogy a cég dolgozói manipulálhatták a keresési eredményeket.

Hirdetés

Az úgynevezett kulcsszavas gyűjtőoldalak használata miatt szánta erre magát a keresőoldal tulajdonosa. Az ilyen oldalak használatával ugyanis növelhető egy adott weboldal látogatottsága. A kereső motorokat ezzel a technikával be lehet csapni. Olyan oldalakra irányíthatnak ugyanis a találatok, amelyeken valójában nem is szerepelnek az adott kulcsszavak.

A Google szóvivője úgy nyilatkozott, hogy nem haboznak megszorító intézkedéseket tenni bármilyen nagyobb weboldal ellen sem, ha azok megsértik a szabályokat. A BMW tagadja "bűnösségét".

"Megerősíthetem, hogy a BMW.de el lett távolítva a keresési találataink közül. Soha nem szoktuk az ilyesmit nagy dobra verni, már csak a letiltott oldal jó hírének megőrzése érdekében is. A mi rendszerünk minőségére és keresési találataink pontosságára azonban mindennél jobban ügyelünk." - mondta a Google szóvivője, majd hozzátette: "Nem tűrjük el a trükkök alkalmazását, mivel ez a mi felhasználóink becsapásához vezethet. Ideiglenesen vagy akár örökre blokkolunk olyan weboldalakat, amelyek ezt a kitételt nem képesek betartani. Amint úgy látjuk, a rend helyreállt, visszaállítjuk a korábbi állapotokat."

Számos weboldal optimalizálja úgy a rajta található tartalmakat, hogy azok a lehető legnagyobb mértékben illeszkedjenek a Google keresőjének architektúrájához. Ehhez a Google részletes útmutatót is mellékelt, tehát ez teljesen elfogadott. A legelső és legfontosabb azonban mindenképp a felhasználók, s nem pedig a keresőoldalak igényei szerinti kialakítás kellene, hogy legyen.

A BMW azóta felvette a kapcsolatot a Google képviselőivel és még folynak a tárgyalások a visszaállítást illetően. Egy Google alkalmazott saját internetes naplójában elmondta, hogy a méréseik szerint a BMW.de látogatottságának mindösze 0,4%-a érkezett a Google rendszerén keresztül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.