Hirdetés
. Hirdetés

A Google is elhagyja az IE6-ot

|

Márciustól a Google is száműzi az Internet Explorer 6 támogatását.

Hirdetés

A Google hivatalos céges blogjában bejelentette, hogy csatlakozik az Internet Explorer 6-os böngészőt tiltó szolgáltatókhoz, ami következtében március elsejétől a Google Docs és a Google Webhelyek esetén problémák jelentkezhetnek azon felhasználóknál, akik továbbra is ragaszkodnak a Microsoft 9 éves böngészőjéhez. A Google munkatársai helyette az Internet Explorer 7+, a Mozilla Firefox 3+, a Google Chrome 4+ és a Safari 3+ alkalmazásokat javasolják, amelyekkel továbbra is gond nélkül használhatóak lesznek az irodai szolgáltatások.

 

 

kill_ie6.jpg


A Google lépése egyes vélekedések szerint "kinyírja az Internet Explorer 6-ot", ami nem feltétlenül igaz. Az elmúlt hetekben nagy vihart kavart kínai hacker-támadások miatt ugyanis a francia és a német kormány már a böngésző elhagyására szólította fel az állampolgárait, sőt később a Microsoft is ugyanígy tett, amely az Internet Explorer 8-ra való frissítésre buzdított. A Google mostani bejelentése így fontos, de mégis inkább megkésett lépés. Hiszen ironikus módon, ha a szoftvercég dolgozói nem egy rivális és elavult böngészőt, az IE 6-ot használták volna munkahelyükön, akkor most valószínűleg nem lenne kínai ügy, nem lenne célkeresztben az IE6, s talán a Google Docs is tovább elviselné az idejétmúlt böngészőt.

"Az IE6-nak vesznie kell!"

Az Internet Explorer 6 elleni lincshangulat egy ideje az egész világhálót ellepi, hiszen korábban már több szankciót bevezettek a böngészővel szemben. Elsőként a Facebook lépett, amely 2009 februárja óta figyelmezteti az érintett böngésző felhasználóit, hogy váltsanak egy modernebb alkalmazásra. Az oldalt a YouTube követte, majd csatlakozott a Twitter is, amely "IE6-nak vesznie kell" petíciójához több mint 14 ezren csatlakoztak eddig.

A kilenc éves böngészővel szemben a legtovább a Digg ment el, amely Internet Explorer 6 esetén korlátozza bizonyos szolgáltatásait. Sőt az oldal szerkesztői egy érdekes felmérést is készítettek, amely szerint felhasználóiknak csak 10 százaléka használja az IE6-ot. Ráadásul közülük kiemelkedő arányban voltak azok, akik csak a munkahelyükön tesznek így. Elmondásuk szerint 37 százalékban azért, mert munkahelyükön nincs jogosultságuk egy újabb verzióra való átálláshoz, míg 33 százalékuknál "a munkahelyemen valaki azt mondta, hogy ne frissítsek" volt a válasz. Vagyis nem jó szántukból böngésznek a 9 éves szoftverrel, a munkaadóik kényszerítik rá őket. S mivel a Windows XP a böngészőjével együtt sok cégnél van még jelen, ezért nem valószínű, hogy a Google lépése végleg keresztbe tenne az IE6-nak.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.