Hirdetés
. Hirdetés

A Google nem manipulál

|

A Google ügyvezető elnöke szerint a keresőóriás nem manipulálja a keresési eredményeket.

Hirdetés

A Google ügyvezető elnöke, Eric Schmidt egy washingtoni kongresszusi meghallgatáson tagadta azokat az ellenük felhozott vádakat, miszerint a keresőóriás manipulálná a keresési eredményeket, hogy a saját weboldalait és szolgáltatásait részesítse előnyben. Az elnök biztosította a jelen lévő szenátorokat, hogy a Google e tekintetben "semmit sem főzött ki".

Eric Schmidt
Eric Schmidt

A meghallgatáson az ügyvezető elnök elismerte, hogy cége valamennyire monopolhelyzetben van, és elismeri, hogy különleges felelőssége van piaci ereje miatt. De ennek ellenére, a Google nem blokkolja a rivális cégekhez és más információs forráshoz való hozzáférést keresési eredményeivel.

A meghallgatáson a Microsoft és az ellene hosszú éveken át folyó trösztellenes vizsgálatokat is felemlegették a szenátorok, erre Eric Schmidt azt válaszolta, hogy megértik elődeik eseteit, tanulnak belőle.

A Google ellen több hatóság, hivatal is vizsgálatot indított. Az amerikai szenátus trösztellenes jogi albizottsága azt vizsgálja, hogy a Google visszaél-e piaci erejével. Ugyanezt a kérdést az amerikai versenyhatóság is szem előtt tartja, de az Európai Bizottságnak is van Google vizsgálata. A keresőóriás ellen folyó vizsgálatok volt a témája egy pénteki, washingtoni fórumnak is, ahol több kritikus is annak a reményének adott hangot, hogy a vizsgálatok felfedhetik a keresőmotor által képzett találati rangsor működését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.