Hirdetés
. Hirdetés

A GPS jövője

|

Az amerikai légierő több milliárd dollárt költ a GPS fejlesztésére, az orvostudomány pedig már a műtéteknél is használja a technológiát.

Hirdetés

A GPS minden bizonnyal a jövőben még nagyobb szerepet kap hétköznapjainkban. Már ma is óriási népszerűségnek örvend a műholdas rendszer, hiszen a navigációs készülékek piaca hatalmas, és lassan minden második autóban van valamilyen GPS-es készülék. A repülőgépek és a tengeri járművek közeledésénél is meghatározó szerep jut a GPS-nek. Az élet már-már valóban elképzelhetetlen lesz nélküle, ugyanis egyre nagyobb teret hódít.

Az amerikai légierő például egy több milliárd dolláros fejlesztésre készül. A cél, hogy 2013-ra nyolc új GPS III műhold álljon hadrendbe, és a rendszer még gyorsabb, még pontosabb legyen. A fejlesztésben a civil szervezetek is nagy szerepet kapnak, olyan cégek állhatnak majd a fejlesztések mögött például, mint a Boeing. A katonai felhasználáson és a közelekedésben betöltött szerepén túl azonban máshol is alkalmazzák a GPS-rendszert. Az egyik legfigyelemreméltóbb újítás például, hogy kórházi műtéteknél GPS segítségével operálnak.

Minden eddiginél nagyobb precizitás - a cikk folytatása >>


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.