Hirdetés
. Hirdetés

A GTS virtuális hosztinggal bővíti szerverportfolióját

|

A GTS Hungary, az ország vezető integrált távközlési és adatközponti szolgáltatója új Szerver virtualizációs szolgáltatásokkal lép piacra. A Virtuális hoszting termékcsoport bevezetése kapcsán Krénusz Kornéllal, a cég termék és marketing igazgatójával beszélgettünk.

Hirdetés

GTS Hungary - Krénusz Kornél
GTS Hungary - Krénusz Kornél

Computerworld: Miben rejlik a Virtuális Szerverhoszting legfőbb előnye?

 

Krénusz Kornél: Az üzleti előfizetőknek szánt új virtuális szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az ügyfelek pontosan és dinamikusan válasszák meg, foglalják be és mozgassák a számítási erőforrásaikat, a pillanatnyi igényeiknek megfelelően. Ez alapvető változást hoz a számítási kapacitás és tárolási platform (storage) kialakításában és igénybevételében, használatával könnyebben skálázhatóvá válik a rendszer. A virtuális szerverhoszting főleg az olyan vállalatok számára különösen előnyös, amelyek folyamatosan változó számítási kapacitást igényelnek.

CW: Hogyan kell elképzelni a szerverhoszting működését?

KK: A Virtuális Szerverhoszting lényege, hogy a szerver infrastruktúra, operációs rendszerek, adatbázisok és alkalmazások menedzselése mind átkerül a GTS szakembereinek a felügyelete alá. A szolgáltatás alkalmas WEB oldalak működtetésére, üzleti alkalmazások hosztingjára (ERP és CRM rendszerek, intranet), de akár belső IT alkalmazások üzemeltetésére is.

CW: Milyen erőforrásokat szabadít fel a megoldás a cégek életében?

KK: A vállalati informatikai csapat rengeteg időrabló tevékenységtől szabadul meg. Ilyenek lehetnek például a szoftverfrissítések vagy a napi karbantartási teendők. Mondanom sem kell, hogy mindez jelentős munkaóra megtakarítást és jobb feladatleosztást eredményez.

CW: Hogyan látják a hazai piacot, van létjogosultsága egy ilyen terméknek?

KK: A Cloud computing világát és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat egyre többen ismerik, és hatékony működtetésük miatt egyre többen szeretnék is kipróbálni ezeket, így a GTS-nél úgy látjuk van igény az ehhez hasonló innovatív megoldásokra a hazai vállalatok között. Ügyfeleink erre dedikált microsite-on és képzett szakembereink segítségével tájékozódhatnak a felhőalapú technológiáról, annak működéséről, üzleti előnyeiről, valamint arról, milyen biztonsági rendszer védi a távoli helyen tárolt adatokat.

GTS Working World

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.