Hirdetés
. Hirdetés

A hálózatépítés buktatói

|

Nem ördöngösség összerakni egy működő hálózatot.

Hirdetés

A hálózatépítő sorozatunk hatodik epizódjában szakértőink további tanácsokat adnak azoknak, akik maguk szeretnék összeállítani saját rendszerüket. A hálózat elemei és működési alapjai után most a felmerülő problémákat is számba vettük.

Kibontjuk a csomagot...
...és kezünkben a fő eszköz, amely a jövőbeni hálózatunk központja lesz. Először magát a készüléket kell összeszerelnünk, amely nem egy ördöngős feladat, gyakran csupán antennáit kell a helyükre csavarnunk... Ha vannak. Akadnak ugyanis antenna nélküli változatok is, amelyeknek viszont a jel/teljesítmény aránya nem az igazi.

zimi_1.jpg


Üzembe helyezés
A tápellátás megoldása után persze még nem üzemképes az eszköz, még össze kell kötnünk a hálózat egyes elemeivel. Ha találunk egy kék kábelt is a dobozban, az kellemes könnyítés, mivel az internet bemenet szabványos színe is ez. Azt a kábelt, amely a szolgáltatónktól kapott eszköztől a gépünkig húzódott, most ki kell húznunk a gépből és áttennünk az útválasztó WAN csatlakozójába. A gépünket pedig az eszköz többi, általában más színnel jelölt csatlakozóival kell összekötnünk.

Az összekötés után...
Ha a fizikai kapcsolat megszületik, be kell lépnünk a router beállító menüjébe. Ez általában részletesen le van írva a routerek mellé adott útmutatóban, egy IP címmel együtt: Ez az eszköz elérési címe, melyet szimplán egy böngészőbe kell beírnunk, és máris a router konfigurációs menüjébe jutunk. Itt adjuk meg a szolgáltatótól függő adatokat, felhasználónevet és jelszót, valamint egyéb funkciókat, melyről a videóban szakértőink részletesebben is beszélnek.

Sorozatunk korábbi darabjai

Hálózatot, de hogyan?

Hálózatok vezetékkel és anélkül


Wi-Fi hálózatok kezdőknek


Veszélyes-e a Wi-fi?

Hálózatépítés lépésről lépésre
 

Ha kérdése lenne a témában, írjon a szerkesztőségünknek!
 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.