Hirdetés
. Hirdetés

A harmadik dimenzió kilencedik kiadása

|

Az Autodesk 3ds Max 9 szoftverével az újgenerációs digitális tartalomkészítés és látványtervezés folyamatának felgyorsítását célozza meg.

Hirdetés

Az Autodesk bejelentette az Autodesk 3ds Max 9 programot, az ismert 3D modellező, animációs és renderelő megoldás legújabb verzióját. A 3ds Max 9 támogatja a 64 bites technológiákat, ezáltal ellátva a művészeket az újgenerációs játékfejlesztéshez, látványtervezéshez és a filmes és televíziós látványelemek (VFX) elkészítéséhez szükséges eszközökkel. A 3ds Max segítségével korábban több nagyszabású projektet valósítottak meg, beleértve New York City Szabadság-tornyát, vagy olyan játékokat, mint az Assassin's Creed, Gears of War, Guild Wars és a Mass Effect, és filmes kasszasikereket, mint az Aeon Flux, na meg a Harry Potter és a Tűz Serlege.

"Az Autodesk 3ds Max 9 segítségével a nagy tömegű, összetett adathalmazok, valamint a nagyobb munkacsoportok kihívásaira koncentrálunk" - mondta Marc Petit, az Autodesk média és szórakoztatóipari alelnöke. "A digitális alkotók a 3ds Max 9 használatával előnyhöz jutnak a programmag tökéletesítésével és a termelékenység és a munkafolyamat hatékonyságának növelésével. A program képessé teszi az alkotókat összetett térbeli adatkészletek kezelésére, ami az újgenerációs játékokat, filmeket, közvetítéseket és látványterveket jellemzi."

"Az Autodesk 3ds Max az az eszköz, amelyet térbeli modellek és animációk készítésére használunk játékainkban, és izgatottan várjuk a 3ds Max 9 által nyújtott újításokat" - fogalmazott a Silicon Knights játékstúdió elnöke, Denis Dyack. "A '90-es évek elejétől a 3ds Max jelentős szerepet játszott minden céges játékunk látványának sikerében, beleértve az olyan kasszasikereket is, mint a Metal Gear Solid: The Twin Snakes, Eternal Darkness: Sanity's Requiem, Bloody Omen: Legacy of Kain, Dark Legions és a Fantasy Empires. A 3ds Max most újra döntő szerepet játszik a Too Human újgenerációs akciójátékunkban."

A 3ds Max 9 program 64 bites szerkezete megkönnyíti a nagy tömegű adatkészletekkel való munkát, amelyek az újgenerációs, digitális tartalom elkészítéséhez szükségesek. A renderelés is nagyléptékű fejlesztésen esett át a mental ray 3.5 renderelőmagjával.

Robert Graves, a 3ds Max 9 béta tesztelője, és egyben a londoni GMJ Design kreatív vezetője szerint egyre inkább a látványtervezési kommunikáció korszakában vagyunk. Megítélése szerint az Autodesk 3ds Max 9 segítségével a GMJ Design látványos tartalmat szolgáltathat ügyfeleinek. Az új tervező és design shaderek, a napfényrendszer finomítása és a továbbfejlesztett mental ray renderelés, ezenkívül a tökéletesített eszközök nagy adatkészletek kezeléséhez mind hozzájárulnak a valósághű tartalom létreozásához. A GMJ Design 3ds Maxot használt London és Liverpool városmodelljének elkészítéséhez.

Az Autodesk média- és szórakoztatóipari 3D termékportfóliója magába foglalja az Autodesk 3ds Max 9, a Maya 8 és a VIZ 2007 animációs, modellező és renderelő szoftvereket, valamint az Autodesk MotionBuilder 7.5 karakteranimációs szoftvert. A termékek közötti együttműködés Autodesk FBX ingyenes 3D fájlcsereformátumon keresztül történik. Az Autodesk 3ds Max 9 a 64 bites támogatáson, az új fényhatásokon, a több shaderen és a felgyorsított renderelésen kívül a 3ds Max 9 a következő funkciókat ajánlja az alapteljesítmény, a termelékenység és a folyamat hatékonyságának növelésére:

* Réteges átmenetrendszer, amely egyéni beállításokhoz és ellenőrzőkhöz adható
* A drótváz és az élmegjelenítő tökéletesítése, lehetővé téve a gyorsabb visszajelzést a viewporton belül
* XAF fájlok, amelyek elmenthetőek és betölthetőek bipedekbe, az információ könnyű átvitelének köszönhetően az egyéni beállításokba és beállításokból
* Tökéletesített haj és ruha, hajformázási képességgel együtt a viewportban
* Továbbfejlesztett fájlhivatkozás és a folyamatban lévő forrásfájlok követése
* Point cache 2, amely lehetővé teszi az alkotók számára, hogy deformált alakzatokat égethessenek egy fájlba a gyorsabb renderelés érdekében
* Tökéletesített kompatibilitás az Autodesk Mayával az FBX fájlformátumon keresztül

A HP és az Intel támogatásával néhány bővítményfejlesztő már készített 64 bites verziójú plug-ineket az ADN Sparks program keretén belül, amelyek támogatják a 3ds Max 9 64 bites architektúráját. Az Autodesk előrejelzése szerint a 3ds Max 9 angol verziója 2006 októberében lesz elérhető, az egyéb nyelvi változatok pedig ezt követően jelennek meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.