Hirdetés
. Hirdetés

A hírközlési hatóság árversenyt remél a Postafontól

|

A Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke közleményben üdvözölte, hogy a Magyar Posta virtuális mobilszolgáltatást indításáról állapodott meg. Az állami vállalat az előzetes várakozásoknak megfelelően a Vodafone Magyarországgal fogott össze.

Hirdetés

Valósulnak bizonyultak a napokban a Computerworld Online-on is megjelent információk arról, hogy a Magyar Posta beszáll a mobil távközlési iparágba. A cég ugyanis a mai napon sajtótájékoztatón jelentette be virtuális mobilszolgáltatásának elindítását. Ennek lényege, hogy a Posta nem épít ki önálló hálózatot, hanem a Vodafone meglévő infrastuktúráján alapuló - egyelőre kizárólag feltöltőkártyás (pre-paid) - szolgáltást értékesít, összesen 721 postahivatalban.

A Postafon nevet viselő szolgáltatás 35 forintos percdíjért, havi díj nélkül kínál telefonálási lehetőséget. A feltöltőkártyákat a postahivatalokban készülék nélkül és telefonnal együtt is meg lehet vásárolni, igaz, a választék egyelőre nem túlságosan széles, mindössze egyetlen, alacsony kategóriájú Samsung-telefont forgalmaz a Posta. A megvásárolt SIM kártyákat a fogyasztóknak  telefonos ügyfélszolgálaton vagy interneten keresztül kell aktiválnia.

Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója azt mondta: a posta az idén 5 ezer készülék eladásával számol, míg jövőre 70 ezer új ügyfelet remél. Hozzátette: a Vodafone kereste meg a céget az együttműködési ajánlattal.

A mai sajtóbejelentés után a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke közleményben üdvözölte a Vodafone és a Posta közötti megállapodást, amely Pataki Dániel szerint tovább erősítheti a versenyt a magyar mobilpiacon. Pataki Dániel szerint a két cég megállapodása azt jelzi, van igény és lehetőség saját hálózat nélküli szolgáltató megjelenésére, a már piacon lévő és az oda belépni szándékozó szolgáltatók közötti megállapodására. "A Nemzeti Hírközlési Hatóság bízik benne, hogy az új szereplő megjelenése tovább erősíti a piaci versenyt, ami mindannyiunk számára előnyös, hiszen tovább csökkenhetnek az árak, miközben nő a választék" - mondta Pataki Dániel, az NHH elnöke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.