Hirdetés
. Hirdetés

A Hitachi felhagy a chipgyártással

|

A japán cég szeretne javítani a költséghatékonyságán, ezért végleg kilép a chip-piacról, és teljes félvezetőgyártását kiszervezi.

Hirdetés

A Hitachi pénteken jelentette be, hogy 2014-től felhagy a chipgyártással. A cég illetékesei azzal indokolták a döntésüket, hogy a félvezető-iparágban az elmúlt években „egyre horizontálisabbá vált a munkamegosztás” a fejlesztés, tervezés és gyártás terén.

Az utóbbi időben a vállalat a gyártási költségek megzabolázása és a termelési hatékonyság növelése érdekében, kiszervezte egyes félvezető-termékei fejlesztését – ám a gazdasági környezet kedvezőtlen alakulására való tekintettel végül úgy döntöttek, hogy az egész üzletágat felszámolják.

 

A japán cég azt tervezi, hogy teljes egészébe outsourceolja az információs és telekommunikációs vállalatok számára készített félvezetők gyártását, és felszámolja a Micro Device divíziót.

„Ezzel a lépéssel az a célunk, hogy a menedzsment-erőforrások optimális allokációja révén jelentősen javítsunk információs és telekommunikációs üzletágunk versenyképességén” – írta közleményében a Hitachi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.