Hirdetés
. Hirdetés

A Honda adatbázisát is ellopták

|

A McDonald's adatszivárgása a Hondát is érintheti. Több millió személyes adatnak lába kélt.

Hirdetés

Decemberben a McDonald's egyes amerikai ügyfeleit arról értesítette, hogy egy adatbázisát ért biztonsági incidens miatt bizalmas adatok juthattak jogosulatlan személyekhez. A vizsgálatok kiderítették, hogy a kompromittált adatbázissal az Arc Worldwide dolgozott, amelynek elsősorban az volt a feladata, hogy egyes marketingkampányokat kezeljen, illetve koordinálja az elektronikus reklámlevelek küldését.

 

 

A helyzetet azonban bonyolította, hogy az Arc a vásárlói adatokat tartalmazó adatbázis kezelésével járó feladatokat átadta egy Silverpop nevű cégnek. A támadók pedig ennél a vállalatnál törtek fel egy rendszert. Mostanra azonban kezd beigazolódni, hogy a támadásnak nemcsak a McDonald's és ügyfelei látták a kárát. A Silverpop ugyanis több mint 100 nagyobb ügyféllel rendelkezik, melyek között a Honda is megtalálható. Az autógyár néhány napja jelentette be, hogy több millió ügyfelének adata vált kiszolgáltatottá.

A Honda Motor amerikai szervezete szerint az incidens során kétmillió Honda és hárommillió Acura tulajdonos személyes adata került veszélybe. A kiszivárgott adatok között nevek és a gépkocsikhoz tartozó egyedi azonosítók is megtalálhatók voltak. A Honda ugyanakkor jelezte, hogy pénzügyi információk nem kerültek ki az áldozatul esett rendszerből.

Az ugyan még nem bizonyított, hogy a Honda által bejelentett biztonsági incidens is kapcsolatban áll a Silverpop Systems rendszerének korábbi feltörésével, de a legfrissebb hírek szerint ez nagyon valószínű. A gyár egyelőre csak annyit közölt, hogy már korábban felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, és a vizsgálatok még folyamatban vannak. A Honda hangsúlyozta, hogy megtette azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek révén minimalizálhatóvá vált a hasonló, nemkívánatos események újbóli bekövetkezésének valószínűsége.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.