Hirdetés
. Hirdetés

A hotspotok végnapjai

|

A mobilinternet terjedésével a Wi-Fi hotspotok a nyilvános telefonok sorsára juthatnak, legalábbis az Ericsson szerint.

Hirdetés

Johan Bergendahl, az Ericsson marketingvezetője egy stockholmi konferencián tartott nyitóelőadást, amelyben elmondta: idén Ausztriában a mobil szélessávú hozzáférések száma várhatóan meghaladja a vezetékesekét, Svédországban pedig a legnépszerűbb telefonkészülék egy USB modem. Ahogy egyre többen kezdik használni a mobil szélessávot, a hotspotokra már nem lesz szükség. "A nyilvános hotspotok, mint amilyenek például a Starbucks kávézókban, lassan olyanok lesznek, mint a telefonfülkék a szélessáv korszakában" - mondta Bergendahl.

A mobil internetezés terjedését több tényező segíti - folytatta. Az egyik az árak csökkenése: Ausztriában, Dániában és Svédországban például az átlagos havidíj csupán 20 euró. Egy másik tényező az Ericsson által is támogatott HSPA (High Speed Packet Access) technológia terjedése. Egyre több notebookba építik be, nemrég a távközlési vállalat a Lenovóval kötött ilyen irányú megállapodást.

Vannak azonban hátráltató tényezők is, például a roaming. A szolgáltatóknak megoldást kell találniuk a külföldi használat magas díjaira, például úgy, hogy napidíjat számolnak fel. Tarthatatlan ugyanis az a jelenlegi állapot, hogy nem tudjuk, mennyit fogunk fizetni a külföldi használat miatt. Javítani kell a lefedettségen is, habár Bergendahl összeesküvést sejt. "Bizonyára sosem ismernék el, de gyanítom, hogy a szállodák szándékosan árnyékolják a jeleket. Az adatforgalmat üzleti lehetőségnek tekintik" - mondta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.