Hirdetés
. Hirdetés

A HP szabadulna a webOS-től

|

A Reuters értesülései szerint a gyártó szabadulna a technológiától. A Palm által kifejlesztett mobil operációs platform iránt számos cég - köztük az Oracle - is komolyan érdeklődik.

Hirdetés

HP TouchPad
HP TouchPad

A Reuters hírügynökség kedden megjelent híre szerint a Hewlett-Packard (HP) komolyan foglalkozik a webOS értékesítésének lehetőségével. A mobil platformhoz 2010-ben, a Palm felvásárlása révén jutott hozzá a vállalat.

Szakértők szerint a HP több százmillió dollárt kereshet a rendszer értékesítésével; persze a Palm 1,2 milliárd dolláros akvizíciós költségének jelentős részét így is biztosan buknák.

A Hírügynökség nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az HP-t a Bank of America Merrill Lynch tanácsadói segítik a webOS eladásának előkészítésében. A kiszivárgott információk szerint több nehézsúlyú techcég, köztük a Larry Ellison-féle Oracle is komolyan érdeklődik a divízió és z azzal együtt megkapható szabadalmak iránt.

A webOS-divízió jövője azután került veszélybe, miután a HP leállította vérszegény eladási adatokat produkáló táblagépe, a TouchPad gyártását.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.