Hirdetés
. Hirdetés

A HTCC megvásárolja a Tele2-t

|

Ha a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyja, akkor a HTCC csoport megvásárolja a Tele2 Magyarország távközlési céget.

Hirdetés

Már a Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) tulajdonában vannak az Invitel, Pantel és Hungarotel nevű távközlési cégek, a Tele2 Magyarország megvásárlásáról pedig július 6-án állapodtak meg. A Tele2 Magyarországot Svédországból irányítják, alternatív telefonszolgáltatóként van jelen a piacon.

A közlemény szerint a Tele2 Magyarország Kft. vállalati értéken kalkulált vételi ára 4 millió euró, ami módosulhat a Tele2 Magyarország tranzakció lezárásakori nettó hitel és működő tőke szintjeinek megfelelően. A Tele2 Magyarország saját hálózattal rendelkező vezetékes szolgáltatók kapacitásait használva viszonteladóként nyújt vezetékes telekommunikációs szolgáltatásokat a szabályozási megállapodásoknak megfelelően.

A Tele2 Magyarország árbevétele 2006-ban 10,7 milliárd forint (körülbelül 55 millió dollár) volt, és jelenleg közel 490 ezer aktív előfizetővel rendelkezik. A tranzakció lezárásának feltétele az ehhez előírt szabályok betartása és feltételek létrejötte, beleértve a magyarországi Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását is.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.