Hirdetés
. Hirdetés

A Huawei megtalálta a Google-megvonás ellenszerét

|

A kínai gyártó saját mobilszolgáltatás-ökoszisztémát épít, amely több funkciót tartalmaz, mint a Google GMS-e.

Hirdetés

Hirdetés

Bár a Microsoft és a Micron már bejelentette, hogy megkapta az engedélyt az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumától, a Huawei okostelefonos üzletága szempontjából az igazi nagy kérdés a Google GMS-e.

Mivel a Huawei jelenleg nem tud együttműködni a Google-lal, saját HMS (Huawei Mobile Services) ökoszisztéma kiépítésébe kezdett.

A HMS-t már hivatalosan is bejelentették a tavaly augusztusi HDC fejlesztői konferencián. Hasonló lesz a Google GMS mobilszolgáltatásához, de több funkciót rejt magában, és a fejlesztőknek elég lesz integrálniuk a HMS SDK-t a Huawei nyílt kapacitásainak használatához.

A HMS olyan funkciókat is tartalmaz, amiket a GMS nem. Ezek közé tartozik a Scan Kit, amely 13 elterjedten használt, kétdimenziós kód és vonalkód azonosítását és elemzését támogatja.

A cég igazgatója, Yu Chengdong azt mondja, hogy még idén kiépítik a Huawei Terminal Cloud Service-t (HMS). A szolgáltatás jelenleg 170 országot és régiót fed le világszerte, és havonta 400 millió aktív felhasználója van.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.