Hirdetés
. Hirdetés

A kínai top chipgyártó YMTC 7 milliárd dolláros állami infúziót kap a nagyobb sebességhez

|

Kína mindent megtesz a félvezetőipar fellendítése érdekében, nem csoda, hogy a vezető chiptechnológiai vállalat, a Yangtze Memory Technologies jelentős állami támogatásban részesül.

Hirdetés

Az USA és szövetségesei azon dolgoznak, hogy Kínát elvágják a fejlett félvezető-technológiától. Egyes források szerint ez az ország chipgyártó iparát az összeomlás szélére sodorta. Válaszul Kína 143 milliárd dolláros beruházási csomagot vállalt, hogy segítse félvezetőiparát önellátóbbá tenni.

A South China Morning Post szerint az államilag támogatott befektetők 7,1 milliárd dollárt (49 milliárd jüant) invesztáltak a vállalatba. Ezzel a cég jegyzett tőkéje több mint 105 milliárd jüanra emelkedett.

Érdekes módon a nagy teljesítményű számítástechnika, a kvantumszámítástechnika, valamint a fejlett integrált áramkörök tervezése és gyártása három abból a hét területből, ahol az USA még mindig technológiai előnyben van Kínával szemben, az összesen 44 terület közül. Kína egyértelműen hajlandó elkölteni a szükséges pénzt, hogy ezt a különbséget behozza - jegyeztem meg a WebProNews.

A vállalatot súlyosan érintette az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által októberben a chipgyártó gépekre bevezetett exportellenőrzés, amelynek célja, hogy a kínai logikai chipgyártást a 14 nanométeres node-eljárásnál, a DRAM és a NAND flash pedig a 18 nm-es, illetve a 128 rétegűnél korlátozza.

Hirdetés

Azzal, hogy Washington decemberben felvette az YMTC-t a kereskedelmi feketelistára, tovább korlátozta a vállalat hozzáférését az amerikai eredetű technológiához. Októbertől februárig az YMTC a Naura Technologytól, Kína egyik vezető félvezetőberendezés-gyártójától kapott megrendeléseinek akár 70 százalékát is csökkenthette - jelentette a SCMP a múlt hónapban. Ez pedig nyilvánvalóan jelentkező nehézségeket tükröz a vállalat terjeszkedési terveit illetően. Januárban azt mondták, hogy a vállalat közel 6000 fős személyzetének akár 10 százalékát is elbocsáthatja.

A nehézségek ellenére az YMTC tavaly megelőzte az iparági vezetőket, a Samsung Electronicsot, az SK Hynixet és a Micron Technologyt, és piacra dobta a NAND Flash egy fejlett változatát - írja a TechInsights, egy kanadai chip- és mikroelektronikai információszolgáltató. A NAND Flash egy olyan "nem-illékony" tárolási technológia, amely áramellátás nélkül is megőrzi az adatokat, ami számos elektronikai eszközhöz, például okostelefonokhoz, táblagépekhez és laptopokhoz teszi ideális eszközzé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.