Hirdetés
. Hirdetés

"A kód nem vagyontárgy"

|

Felmentette a bíróság Sergey Aleynikovot, a Goldman-Sachs egykori programozóját, mivel a bíróság szerint egy programkód lemásolása nem minősül lopásnak.

Hirdetés

Sergey Aleynikov már egy évet a börtönben töltött, mivel egykori cégénél lévő kereskedelmi szoftver egyik részletét lemásolta. A héten azonban fordulat állt be az ügyében, mivel a fellebbviteli bíróság szerint a számítógép kódot nem lehet fizikailag eltulajdonítani, azaz ez nem felel meg egy ellopható cikk jogi leírásának. „Mivel Aleynikov nem gyakorolt fizikai kontrollt semmi felett, amikor megszerezte a forráskódot, és ezen az úton nem fosztotta meg a GS-t annak használatától, a vádlott nem követett el bűncselekményt” – magyarázta döntését a bíróság.

A témáról bővebben testvéroldalunk, a Computerworld cikkében olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.