Hirdetés
. Hirdetés

A LED jobb körte

|

A Philips általános és dekorációs világítás céljára készült LED-fejlesztéseket mutatott be a Light+Building 2008 kiállításon.

Hirdetés

A Royal Philips Electronics olyan, fénykibocsátó diódákra épülő világítástechnikai megoldásokkal szerepelt a frankfurti Light+Building kiállításon, amelyeket otthonokba, irodákba, eladóterekbe és kórházakba, valamint közterületekre szán. A LED-ek kicsik, robusztusak, energia-hatékonyak és tartósak, nem utolsósorban a színek, a dinamika és intelligens vezérlés tekintetében sokkal több kreatív lehetőséget kínálnak, mint a hagyományos világítás. Ennek egyik példájaként Frankfurtban debütált a Philips lakossági piacra szánt Ledino termékcsaládja, amelynek formatervezését és újszerű megközelítését a Light+Building vezetői testülete is elismerte A jövő fénye díj odaítélésével.

A Ledino család mellett a Philips a szakvásáron mutatta be DayWave LED-alapú irodavilágítási rendszerét is, amely a belsőépítészek számára tág mozgásteret ad, a felhasználóknak pedig azt a lehetőséget, hogy a világítást személyes ízlésüknek vagy a napszak fényviszonyainak megfelelően állítsák be.

philips_master_led.jpg

A gyártó további fejlesztése az építészeti szerkezetek kivilágítására szolgáló Color Reach rendszer, amely a nagy teljesítményű, precíziós optikai célzást energiahatékonysággal és a színek vezérelhetőségével ötvözi egyetlen lámpatestbe integrálva.

Az új fejlesztésű retrofit, egy az egyben cserélhető MasterLED lámpák az éjjel-nappal folyamatosan működő alkalmazásokhoz készültek (képünkön). Energiahatékonyságuk és több mint 20 éves élettartamuk a Philips szerint gyakorlatilag feleslegessé teszi a karbantartást.

További újdonság az UrbanLine termékcsalád, amelynek tagjaiból LED-alapú funkcionális világítás alakítható ki közterületek, például kerékpárutak és gyalogosövezetek számára. A Fortimo Downlight LED modul és ennek megfelelő LED lámpatest pedig energiahatékony megoldást biztosít kiskereskedelmi egységek éjszaki kivilágítására. A Philips szerint ez 50 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy kompakt fénycsövekkel kiépített rendszer, és élettartama is hosszabb, ami valóban kifizetődő megoldássá teszi.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.