Hirdetés
. Hirdetés

A legfejlettebb országok szintjén a magyar tinik

|

A magyar fiatalok betemették a felnőtteknél létező digitális szakadékot.

Hirdetés

A magyar felnőttek szokásai, életmódja jelentősen eltér nyugat-európai, vagy éppen észak-amerikai társaikétól. A hazai fiatalok azonban az IT területén semmivel sincsenek elmaradva a többiektől. A Fanta Trendriport jelentése szemügyre veszi a tinédzserek viszonyát a digitális kultúrához.

 

A felmérés szerint a magyar tinik 94 százaléka használja az internetet. Számukra teljesen természetesek az új lehetőségek, a virtuális kapcsolatok, a játékos önkifejezés. A spontán kreativitás a nyelvi kultúrát is átalakítja, a mindennapi szóhasználatba egyre inkább beépül az internetes szleng. Miközben a szülők legnagyobb része haszontalannak tartja a gép előtt töltött időt, a jelentés szerint a fiatalok 96 százaléka használja iskolai feladatokkal kapcsolatos információszerzésre is a világhálót.

 

A tinédzserek 70 százaléka a gép bekapcsolása után rögtön bejelentkezik valamelyik azonnali üzenetküldő programba>>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.