Hirdetés
. Hirdetés

A marslakók nyomdokain

|

Nyolc magyart választottak be a régió 100 legjobb innovátora közé a New Europe 100-as listán.

Hirdetés

Ezzel a számmal Magyaroszág a közép-kelet-európai régió élvonalában foglal helyet. A New Europe 100-as listát a Res Publica együttműködésben a Google-lal és a Visegrádi Alappal, a Financial Times-szal, és több tucatnyi közép- és kelet-európai intézménnyel állította össze.

Hirdetés

A New Europe 100-as lista egy kampány részeként készült. Ebben a kampányban az innovációt szeretnék népszerűsíteni Kelet-Közép-Európában, úgy, hogy bemutatják azokat, akik pozitív változások mozgatórugóivá váltak. A New Europe 100-as listán szereplőket olyan emberek és csapatok közül választották ki, akik iparágukban új technológiai megoldásokat alkalmaznak, és akiknek munkássága pozitív hatással van a gazdaságra, a tudományra, a kultúrára valamint a helyi közösségekre.

A listán szereplő 100 innovátor átlagos életkora 34 év, de a legfiatalabb közülük - a lengyel Joanna Jurek - még középiskolás. Magyarország nyolc fővel került be a listába, ezzel a negyedik legtöbb innovátort adó ország a felsorolásban.

 

A New Europe 100-as listán szereplő személyek és csapatok számos területről érkeztek: üzleti élet (38%), társadalom és politika (30%), média és kultúra (17%), tudomány (15%). Közös bennük, hogy van bátorságuk az innovációhoz, áttörést jelentő ötleteik vannak, ötletek, melyek a társadalom komoly problémáira jelenthetnek megoldást, emellett tevékenyésgük jelentőst hatást gyakorol a helyi viszonyokra úgy, hogy globális szinten is érzékelteti hatását, vagy megvan benne a potenciál, hogy ezt is elérje.

A listán szereplő magyarok (abc sorrendben):
Anka Márton, a LogMeIn alapítója
Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója
Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője
Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technikai vezetője
Halácsy Péter, a Prezi társalapítója
Léderer Sándor, a K-Monitor vezérigazgatója
Dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató
Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezérigazgatója

A régió országai az alábbiak szerint képviseltetik magukat a New Europe 100-as listán:
Lengyelország - 28 fő
Szlovákia - 16 fő
Csehország - 14 fő
Magyarország - 8 fő
Bulgária - 6 fő
Lettország - 5 fő
Észtország - 5 fő
Ukrajna - 5 fő
Litvánia - 4 fő
Románia - 3 fő
Fehéroroszország - 2 fő
Azerbajdzsán - 1
Horvátország - 1
Szlovénia - 1
Koszovó - 1

A közép- és kelet-európai régió innovátorainak teljes 100-as listája a www.ne100.org oldalon található, a listát hivatalosan az European Forum for New Ideas (EFNI) konferencián mutatják be a lengyelországi Sopotban.

A New Europe 100-as listára bárki jelölhetett embereket. Ehhez elég volt a www.ne100.org oldalon írni egy ajánlást vagy Twitteren a #NE100 hashtaget használni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.