Hirdetés
. Hirdetés

A MediaTek Dimensity 9000 chipjével fog csúcsmobilokat építeni több nagymenő

|

Jelenleg négy név szerepel a listán.

Hirdetés

A Dimensity 9000 a tajvani MediaTek lapkagyártó első igazi zászlóshajó okostelefonokba szánt processzora, és várhatóan a következő évben sokféle csúcskategóriás eszköz támaszkodik majd a teljesítményére. A MediaTek a chip bemutatásakor azt mondta, hogy az első chipet tartalmazó eszközök 2022 első negyedében érkeznek meg. Most közzétette a részleteket arról is, hogy mely gyártók jelentkeztek be a Dimensity 9000 használatára.

Jelenleg négy név szerepel a listán, és mivel a MediaTek bevallása szerint a Dimensity 9000 eleinte a kínai piacra lenne a legrelevánsabb, a gyártók közül többnek jelenleg nincs nagy nemzetközi jelenléte. Az egyik azonban más, és ez Oppo. A cég szerint "a következő Find X lesz az első, amelyet a Dimensity 9000 zászlóshajó platformmal dobnak piacra."

Hirdetés

"Ami ezt érdekessé teszi, abban egészen biztosak vagyunk abban, hogy a Find X következő zászlóshajója a Find X4 lesz. Az Oppo már elmondta, hogy a Find X4 telefonok közül legalább az egyik Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzort fog használni… a Find X4 Dimensity 9000 chippel szerelt készülékek főleg Ázsia kulcsfontosságú piacain kerülhetnek forgalomba" - írja a DigitalTrends

Az Opponak tehát mindenképpen lesz egy Find X4 modellje az egyik legújabb, legjobb mobil processzorral, és a készüléksorozat legalább egyik tagja az új MariSilicon X neurális feldolgozó egységet (NPU) fogja használni, amely a kamerához használt mesterséges intelligencia támogatására szolgál.

Az Oppot követi a Honor, amely nemrégiben újjáéledt, miután a Huawei eladta. Egyes készülékeiben már MediaTek processzorokat használ. A cég közölte: "együttműködésünket elmélyítjük a MediaTekkel, hogy még innovatívabb élményeket teremtsünk rajongóink számára".

A MediaTek másik két vállalata a Vivo és a Redmi. A Redmi - a Xiaomi spinoff márkája - elárulta, hogy a Dimensity 9000-et fogja használni az egyik, még be nem jelentett Redmi K50 okostelefon-sorozatú eszközben, és azt is, hogy a MediaTekkel együttműködve tesztelte az új chipet. Végül a Vivo 2022-ben piacra dob egy Dimensity 9000-es okostelefont, de nem mondta meg, hogy mikor, és nem árulta el az eszköz nevét sem.

A MediaTek számos más gyártóval működik együtt, köztük a OnePlusszal, a Motorolával és a Samsunggal, így várhatóan a jövőben további nevek is felkerülnek a listára, akár a Dimensity 9000, akár a sorozat valamelyik jövőbeli chipje esetében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.