Hirdetés
. Hirdetés

A Messenger egyesül a Messengerrel

|

Végre megtörtént: ezentúl együttműködik egymással a Yahoo és a Microsoft azonnal üzenetküldője. Ezután a felhasználóknak nem kell többé választaniuk a két cég IM (instant messaging) rendszere között.

Hirdetés

A két cég kilenc hónappal ezelőtt jelentette be, hogy "átjárhatóvá" teszik egymás irányában az azonnali üzenetküldő rendszerüket, néhány napja pedig letölthető a program beta változata. Az új rendszer világszerte 350 millió felhasználónak nyújt új lehetőséget. Ezen keresztül mindkét szolgáltatást egyszerre használhatják majd egyetlen felhasználó-névvel, továbbá láthatják azoknak a partnereknek a státuszát is, akik a másik rendszerbe vannak bejelentkezve.

Blake Irving, a MS Windows Live Platform-ért felelős alelnöke elmondta: technikailag nagyon nehéz feladat volt a két rendszer összehangolása, és több hónapig tartott a program tesztelése.

Elemzők szerint a két cég együttműködésének célja, hogy csökkentse az AOL részesedését az IM terén, valamint korlátozza a Google Talk terjedését (és nem utolsósorban kiszorítsa az olyan független rendszereket, mint a Trillian). Erre utal Brad Garlinghouse, a Yahoo alelnökének nyilatkozata is. Mint mondta, arra számítanak, hogy a következő hetekben több millió felhasználó fogja használni az új programot.

Bár korábban a pletykkák szintjén felmerült, hogy az együttműködéshez hamarposan a fő rivális AOL is csatlakozhat, David Card, a JupiterResearch elemzője szerint a cég egyelőre nem kényszerül ilyen lépésre, mert felhasználói bázisa jelenleg igen stabil. További ellentmondás, hogy a Google egymilliárd dollárért 5 százalékos részesedést vásárolt az AOL szolgáltatásában, ez pedig arra utal, hogy a két vállalat egymással tervez további együttműködést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.