Hirdetés
. Hirdetés

A mesterséges intelligencia fogja kivégezni a Google-t?

|

A keresőrendszert lebéníthatja az MI-vel generált reklámtartalmak tömege.

Hirdetés

Hirdetés

Az elmúlt évek során a mesterséges intelligencia (MI) rendszerek megtanulták, hogyan lehet egyre professzionálisabb szövegeket előállítani, és a technológia ma már ott tart, hogy a szakemberek szerint akár politikai álhírek készítésére is felhasználható.

De van egy még veszélyes célpontja: a Google!

Az MI ugyanis nem csak álhíreket, hanem marketingtartalmat is termelhet, mégpedig szinte korlátlan mennyiségben. Ez a szövegáradat csak a felszínen értelmes, információs szempontból "nulla kalóriát" tartalmaz.

Az MI segítségével a spammelők az eddigi szövegmennyiség sokszorosát zúdíthatják az internetre, és nagy kérdés, hogy a keresők képesek lesznek-e megkülönböztetni a gépi szöveget a valóditól. Szakértők szerint elvileg igen, mivel az MI-szövegek számos közös nyelvi és nyelvtani sajátossággal rendelkeznek.

Az ellenőrző mechanizmusok beépítése azonban időt és pénzt igényel, ráadásul az MI technológiája folyamatosan fejlődik, tehát a védekezést is fejleszteni kell.

Annyi biztos, hogy a Google-re hatalmas munka vár, ha nem akar rövidesen belefulladni az MI-szövegek áradatába. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.