Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft a Yahoo legjobb tudósait igazolta le új kutatólaborjába

|

A Microsoft a Yahoo legcsillogóbb elméjű tudósait alkalmazza, hogy új New York-i laboratóriumában a közösségi interakciókat kutassák.

Hirdetés

Az új kutatólaboratóriumba egyelőre 14 tudós érkezik a Yahootól, amely a múlt hónapban 2000 alkalmazottjának mondott fel, köztük a kutatási stábnak. A tudóscsoport feladata (olyan szakmai nagyágyúkkal, mint Duncan Watts, David Pennock és John Langford is) annak tanulmányozása, hogy az emberek hogyan kommunikálnak, folytatnak interakciókat és osztanak meg információkat az online térben – közölte egy blogbejegyzésben Jennifer Chayes, a Microsoft New England-i és New York-i kutatórészlegének ügyvezető igazgatója.

Jennifer Chayes. A Microsoft a keleti-parti agyakat akarja megcsapolni

Chayes azt is kifejtette, hogy (többek között a New York környéki) tudományos és kutatói közösséggel való kölcsönös kapcsolatok hogyan vezetnek el a közös célokról való megbeszélésekig. „A Microsoft kutatói értelmes dialógust kezdenek a terveikről és törekvéseikről, teljes mértékben elfogadjuk az egyéni tehetségüket és szakértelmüket, csakúgy a közös munkára való képességüket és a határtalan energiájukat, szenvedélyüket. E beszélgetések meggyőztek engem és a Microsoft kutatóit, hogy ki kell terjesztenünk a keleti parti jelenlétünket.”

A Microsoft már keresi annak a globális kutatóhálózatnak a leendő tagjait (850 kutatóval számolnak), akik különféle akadémiai, kormányzati és ipari kutatásokban vehetnek majd részt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.