Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft beperelte a Barnes & Noble-t

|

A szoftvergyártó szerint a könyvkiadó Android operációs rendszerre fejlesztett Nook e-olvasója általuk bejegyzett szabadalmakat sért.

Hirdetés

A Microsoft hétfőn, az Egyesült Államok szövetségi bíróságához nyújtotta be a Barnes & Noble kiadóvállalat elleni keresetét. A cég peranyaga a Foxconn International Holdingst és az Inventec-et is megemlíti. A cég a keresetéhez csatolva egy külön panaszt is benyújtott az Egyesült Államok nemzetközi kereskedelmi bizottságához (International Trade Commission, USITC), amelynek lehetősége van arra, hogy megtiltsa a szabadalomsértő termékek importálását az országba.

A Microsoft vádjai szerint a Google az Android operációs rendszer kifejlesztése során több, általuk bejegyzett szabadalmat is megsértett.

„Azoknak a vállalatoknak, amelyek Android-kompatibilis eszközöket fejlesztenek, tiszteletben kell tartaniuk az intellektuális tulajdonunkat - nyilatkozta Horacio Gutierrez, a cég alelnöke és vezető jogásza. - Ennek érdekében elindítottunk egy iparági szintű szabvány-licencelési programot."

Gutierrez hangsúlyozta, hogy számos gyártó - köztük például a HTC - már ma is jelentős összegeket költ a Microsoft technológiájának licencelésére. „Közel egy évig próbáltunk megállapodásra jutni a Barnes & Noble-lel, a Foxconn-nal és az and Inventec-kel" - mondta a szakember. - Sajnos visszautasították a javaslatainkat, így nem marad más választásunk, mint hogy jogi úton próbáljuk megvédeni a fejlesztéseinket."

A Barnes and Noble szóvivője egyelőre nem kommentálta a hírt.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.